ODÜ rektörü Kefelioğlu uyardı

ODÜ rektörü Kefelioğlu uyardı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Türkiye'nin giderek kutuplaştığını belirterek, toplumun çok kritik bir noktaya doğru gittiğini söyledi. Kefelioğlu...

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Türkiye'nin giderek kutuplaştığını belirterek, toplumun çok kritik bir noktaya doğru gittiğini söyledi. Kefelioğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanlarla ilgili olarak ise "Yargı olayı çözecektir. Suçu olan varsa cezasını çeksin, suçu olmayan ise aklansın" dedi.


ODÜ'nün düzenlediği kokteylde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimleri duydukları zaman şok olduklarını belirtti. Şu anda kaos ortamının yaşandığını dile getiren Prof. Dr. Kefelioğlu, "Fakat olay yargıya nakletmiştir.

Yargıya güvenmek gerekiyor. Yargının olayı çözeceğine inanıyoruz. Şu anda bir iddianame hazırlanıyor. Bulanık bir ortam. Bence en doğru şey yargıya güvenmektir. Ben inanıyorum ki Türk hukuku,
adaleti o yılmaz adalet duygusuyla hareket edip, ortalığı aydınlatacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi, suçu olan cezasını çeksin ama suçu olmayan varsa aklansın" diye konuştu.

"TOPLUM İKİYE BÖLÜNDÜ"
Son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine toplumun ikiye bölündüğünü ve 'ulusalcı- ulusalcı olmayan' gibi bir kutuplaşma yaşandığını belirten Kefelioğlu, şöyle konuştu:


"Türkiye son zamanlarda bazı kırılma noktaları yaşıyor. Geçmişte de bunu yaşadık. Ülkede son zamanlarda 'ulusalcı- ulusalcı olmayan' gibi bir kutuplaşma yaşıyor. Bundan sonra yapılan her iş böyle yorumlanacaktır. Örneğin ulusalcıların karşısında olan ekipten biri tutuklandığı zaman 'onlardan biri' tutuklandı. Karşı taraftan tutuklandığı zaman 'Atatürk'ü sevdiği' için tutuklandı denilecek.

Başka bir yerden dinine sahip çıktığı için denilecek. Çok tehlikeli bir yere gidiyor durum. Bence ülkemizin geldiği en tehlikeli nokta budur. Kutuplaşıyoruz. Bu kutuplaşmadan bir an önce kurtulmalıyız. Hepimiz bu ülkenin refahı ve saadeti için çalışmaktayız. Ben Türkiye'de Atatürk sevgisinin, ilke ve inkılaplarının toplum içerisinde meydana getirdiği sevginin bitmeyeceğine inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.