ODÜ' de hedef Tıp Fakültesi

ODÜ' de hedef Tıp Fakültesi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, gelecek yıl tek hedeflerinin tıp fakültesinin temelini atacak kaynağı bulmak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, ODÜ'nün en büyük probleminin kapalı mekan sorunu olduğunu belirterek, başta tıp fakültesi olmak üzere bu sorunun aşılması için sürekli çalıştıklarını kaydetti.

Gelecek yıl tek hedeflerinin tıp fakültesinin temelini atacak parayı Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) çıkarmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, bunu başarılması halinde ODÜ'nün önünde kimsenin duramayacağını kaydetti.

Bu zamana kadar Ordulu bakanlardan bir şey istemediklerini ancak tıp fakültesi için kapılarını aşındıracaklarını dile getiren Prof. Dr. Kefelioğlu, "Bu zaman kadar her iki bakanımızda da bir şey istemedik. Çünkü ihtiyaç duymadık. Bundan önceki işlerimizi kendi çaba ve milletvekillerimizle bir yere kadar getirdik. Ama tıp fakültesine sıra geldiğinde bakanlarımızın kapısını aşındıracağız. Çünkü nerden bakarsanız bakalım 60-70 milyon dolarlık bir projedir. Buna bizim gücümüz yetmez. Ordu kamuoyunun da desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de konferans solunu olmayan tek üniversite olduklarını ve kapalı mekan sorunu için tüm hibeleri değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, devletin haricinde de kaynak üretmeye çalıştıklarını vurguladı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndan (IMKB) elle ettikleri hibe ile yapılacak binanın temelinin ağustos ayında atılacağını hatırlatan Prof. Dr. Kefelioğlu, şöyle konuştu: "IMKB işlem hacminden belli bir miktardaki paranın eğitime aktarıldığını biliyorduk.

Bunun için Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ile Ankara'da uzun uğraşlarımız sonucunda bu hibeyi kazandık. Bir fakülte veya rektörlük binamızı onlar yapacak. İhale ve protokol işlemleri tamamlandı. Ağustos ayı sonunda IMKB bu binanın temelini atacak. 2009 yılı Eylül ayında da bize teslim edecek. Bu 8 bin metre kare kapalı bir alandır.

Bunun haricinde Milli Piyango İdaresi'nden de hibe almak için çalışmalara başlamıştık. Çünkü sadece devletin kaynaklarına yüklenmek istemiyoruz. Üniversite yönetimi olarak tüm imkanları değerlendirmeye çalışıyoruz. Fakat Milli Piyango İdaresi özelleşme sürecine gireceği için bu hibe şuan biraz zora girmiş durumdadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.