Naim Tirali aramızdan ayrıldı
Pazartesi günü İstanbulda vefat eden basın şeref kartı sahibi ve vatan gazetesi eski sahibi gazeteci Naim Tirali, doğum yeri olan Giresinun Piraziz ilçesinde dün düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.
Pazartesi günü İstanbul"da vefat eden basın şeref kartı sahibi ve vatan gazetesi eski sahibi gazeteci Naim Tirali, doğum yeri olan Giresin"un Piraziz ilçesinde dün düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.
84 yaşında vefat eden Tirali, Galatasaray lisesi ve İstanbul üniversitesi Hukuk fakültesini bitirdi. Gazeteciliğe Tasvir gazetesinde 1946 yılında muhabir olarak başlayan Tirali,1959 yılında Vatan gazetesi yazı işleri müdürü iken, bir Amerikalı yazarın dönemin Başbakanı Adnan Menderes"i eleştiren bir yazısını yayımlaması nedeniyle 16 ay hapse mahkum oldu.
1961 yılında CHP"den Giresun milletvekili seçilen Naim Tiralı, gezi ve anı kitaplarıyla tanınıyordu. Tirali"nin yabancı dillere de çevrilen 10 kitabı bulunuyor.
Naim Tirali, Ordu"da günlük olarak yayınlanan Karadeniz 52 gazetesinde de 1985 yılından itibaren zaman zaman makaleler yazmış, Ordulular tarafından da yakından tanının ve sevilen bir yazardı.
Naim Tirali"nin Piraziz"de düzenlenen cenaze törenine, Ordu"dan da çok sayıda vatandaşın yanı sıra Ordu Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Ömer Aydın, Ordu Gazeteciler Cemiyeti eski başkanları Tuncer Engin ve Erol Karaer de katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.