Mustafa Sarıgül resmen DSP'li

Mustafa Sarıgül resmen DSP'li

Sarıgül'e güvercin rozetini takan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Sarıgül ile birlikte çok önemli işler yapabileceğimize içtenlikle inanıyorum" dedi.

Sarıgül'e güvercin rozetini takan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Sarıgül ile birlikte çok önemli işler yapabileceğimize içtenlikle inanıyorum" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile 21 belediye meclis üyesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle DSP'ye katıldı. Sarıgül'e parti rozetini takan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, törendeki konuşmasında yepyeni bir Türkiye kuracaklarını ifade ederek, "Türkiye'yi, Türk insanını, halkımızı hak ettiği noktaya taşıyacağız. Üretim yok, laf üreten politikacı çok" dedi.

Sezer, bugün Türkiye'de iki kutuplu, birbirini besleyen, birbirine güç veren bir siyasetin egemen kılındığına işaret ederek, "Boşuna uğraşıyorsunuz, bugünkü iktidardan da bunu besleyen ana muhalefetten halk bıktı. Alternatif burada, bu salonda demokratik solda. Birisi inançları siyasete alet ediyor. İnanç sömürüsü yapıyor. Biliyorsunuz sömürünün en kötüsü inanç sömürüsüdür. Her türlü sömürü kötü ama en kötüsü inanç sömürüsüdür, iktidar onu yapıyor. Birisi de şimdi sözüm ona kara çarşaf açılımlarıyla yeni bir açılım getiriyor. CHP'nin otobüslerinde son zamanlarda 20. Yüzyıl'ın Pir Sultanı Mahsuni'nin 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm'ü çalınıyor. Atatürk'e özlem dile getiriliyor. Büyük ozan nur içinde yatsın, 'Uyan da bak bizim hallara, kara çarşaf yakışmıyor kullara.' Şimdi adama demezler mi, bu ne perhiz , bu ne lahana turşusu? Hangisi, Mahsuni'nin 'Sarı Saçlım Mavi Gözlümü'mü, güya senin yeni açılımın mı?" diye konuştu.

Çarşaf açılımından sonra bazı siyasetçilerin başka açılımların peşine düştüğünü anlatan Sezer, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda Alevi Bektaşi önderliği var. Bırakın siz sahte açılımları. Alevi Bektaşiliği Ecevit'in de işaret ettiği gibi bir büyük, derin inanç ve kültür birikimidir. Bu toprağın tam da öz insanlarıdır onlar. Ben böyle diyorum da bazı inanç istismarcıları bazı Türkiye'nin Türk insanını gerçek sorunlarına çözüm üretmekte zorlanan siyasetçiler, inkara kalkışacaklardır" şeklinde konuştu.

DSP Genel Başkanı Sezer, Türkiye'de işsizlik, yolsuzluk ve sefalet gibi çok ciddi sorunlar olduğuna değinerek, "Üstelik İstanbul'un gündeminde. İşsizliği yeneceğiz. Üreten bir ekonomiyi mutlaka hayata geçireceğiz. Bugünkü iktidar 3 Y ile mücadele sözü ile iktidar olmuştu. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar. Yoksulluk her geçen gün, yolsuzluksa bu hükümetin gırtlağına kadar battığı bir konu ne yazık ki. Yasaklara karşı mücadele edecekti bunlar. Sözde demokratlar, sözde muhafazakar demokratlar, en baskıcı dönemi yaşamıyor muyuz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.