Müftülükten Okuma Kampanyasına Destek

Müftülükten Okuma Kampanyasına Destek

Ordu Müftüsü Veysel Çakı Ordu Okuyor Projesine destek vereceklerini söyledi.

Ordu Müftüsü Veysel Çakı, 'Ordu Okuyor Projesi' kapsamında cami içi hizmet kalitesini artırmak amacıyla kitaplık ve kitap okuma alanları oluşturacaklarını söyledi. Veysel Çakı, öncelikli amaçlarının bilinçli toplum oluşturmak ve cami içi din hizmetlerinin kalitesini artırmak olduğunu belirtti.

Başta merkez camilerde olmak üzere okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi için kitap okuma alanlarının oluşturulması için girişimlerin sürdüğünü ifade eden Çakı, "İl Müftülüğü olarak öncelikli hedeflerimizin başında cami içi din hizmet kalitesini ve çeşitliliği artırmaktır.

 Özellikle merkezi camilerde kitaplık ve kitap okuma alanları oluşturmak ve cami dışında bayanlara yönelik din hizmetini geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Söylediklerini önce kendi yerine getiren, ilinin güzelliklerini davranışlarıyla ortaya koyan bir hizmet anlayışını benimsediklerini dile getiren Çakı, "Her birey kendi eliyle gayretiyle bilgi edinme sorumluluğunu taşımalıdır. Sadece gazetelerden, medyadan veya camilerdeki haftalık vaazlardan bilgi edinme dönemi geride kalmıştır.

 Artık daha çok okuyan ve bilgisine güvenen öz güveni olan bir topluma doğru gitmek zorundayız. Bilgi olmadan öz güven olmaz. Öz güveninin olmadığı yerde insanlar sürekli birbirleri üzerinde baskı kurmaya çalışır. Bizim birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

Bilgiye dayalı din hizmeti veren ve bu konuda daima kendini yenileyen okuyan ve kitapla barışık din görevlisi yetiştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Çakı, personel açısından durumlarının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Çakı, "Sosyal kendine öz güveni olan, ehliyet ve hizmet verme heyecanı yaşayan personelimizin yüzde 12'si yüksek lisans ve 4 yıllık fakülte, yüzde 32'si 2 yıllık yüksek okul mezunu, yüzde 50'si ise lise ve dengi okul mezunudur. Hafız görevlilerinin sayısı ise yüzde 23'tür" şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.