Eğitimde laikliğin yok edilme adımlarına yenisi eklendi. Muftülük her imama 10 öğrenci verilmesi isteniyor.

Eğitimde laikliğin yok edilme adımlarına yenisi eklendi. Muftülük her imama 10 öğrenci verilmesi isteniyor.

Fatsa İlçe Müftülüğü 18.10.2023 tarihli İçe Milli Eğitim Müdürlüğüne talimat gibi bir yazı yazarak “Gençliğe Değer” projesi adı altında okula görevlendirilen bu görevlilere yardımcı olmalarını istemiş. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu talimatı görev kabul

MÜFTÜLÜKTEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE TALİMAT TÜRÜ YAZI

Ordu eğitim San Şubesinden yapılan yazılı açıklamada: Fatsa Müftülüğü'nün okullara talimat gibi yazılar yazdığı ortaya çıktı Ordu eğitim sen den yapılan açıklamada: Toplumsal yaşamı ve eğitim sistemini tamamen dini söylemler üzerinden biçimlendirme uygulamalarına her geçen gün yenileri eklenmektedir.

Bu durumun son örneği Fatsa ‘da meydana gelmiştir. Daha önce Fatsa İlçe Müftülüğü tarafından ÇEDES projesi ile okullara manevi danışman adı altında imam, vaiz vaize gibi din görevlilerini görevlendirmişti.

fatsa-muftusu.jpeg

Üzerinden kısa bir zaman geçtikten sonra yine Fatsa İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “Gençliğe Değer Projesi” konulu bir yazı yazdı.

Fatsa İlçe Müftülüğü 18.10.2023 tarihli İçe Milli Eğitim Müdürlüğüne talimat gibi bir yazı yazarak “Gençliğe Değer” projesi adı altında okula görevlendirilen bu görevlilere yardımcı olmalarını istemiş. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu talimatı görev kabul edip kurum müdürlerine bu yazı konusunda işlem yapmalarını istemiş. Hatta talimatta bu çalışmalara hız kazandırmak ve en az 10 gence ulaşılmasını ve rehberlik edilmesini istemektedir.

Bilimsel, laik eğitim veren okullarımızı Milli Eğitim Bakanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı, cemaatler ve vakıflar ile yapılan protokoller ile dini eğitim kurumları haline getirmiş durumdadır.

Laik eğitim karşıtı adımlar Cumhuriyetin 100. Yılında özellikle hız kazandı. Cumhuriyet’in 100. Yılını coşku ile kutlamaya çalıştığımız bu günlerde, cumhuriyetin olmazsa olmazı laiklik ilkesine aykırı bu tutum ve durum kabul edilemez.

Değişik din, mezhep, inanç ve dünya görüşünden öğrencilerin eğitim gördüğü öğrencilere, devletin eşit ve tarafsız olması gerekmektedir.

Devletin bütün inanç, kimlik ve dünya görüşleri karşısında eşit ve tarafsız olması gerekirken, belli bir inanç sisteminin kurallarını ve değerler sistemini her fırsatta bir dayatma haline getirdiği bu tutumunu da kabul etmeyeceğiz, denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.