MTA Karadeniz de altın buldu

MTA Karadeniz de altın buldu

Meden Teknik Arama Genel Müdürlüğü ( MTA ) Karadenizin maden haritasını çıkardı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile anlaşma yapan Petrobras'ın Karadeniz'de çok zengin petrol ve doğalgaz rezervleri bulunduğunu açıklamasının ardından Maden Tetkik Arama Enstitüsü'nün (MTA) ise karada yüksek miktarda maden yatakları altın ve uranyum bulunduğunu açıkladı.

MTT" nın belirlemelerine göre Doğu Karadeniz Bölgesi altın, uranyum, bakır, linyit, çinko, maden yatakları bakımından oldukça zengin kara parçası olma özelliğini barındırıyor.

Türkiye"nin Japonya ile yaptığı anlaşma sonrasında uzaydan uydu vasıtasıyla bölgenin maden haritasını çıkarmak için başlattığı çalışmanın sonuçları alınmaya başlandı.

Yetkililer doğu Karadeniz bölgesinde bulunan illerdeki maden raporlarını şöyle açıkladı.

Çanakçı da 1 ton kapasiteli altın, Şebinkarahisar yatağında 300 ton kapasiteli uranyum, Halen işletilen Espiye-Lehnoz"da yaklaşık 2.5 milyon ton bakır,2 milyon 312 bin ton çinko, Espiye-Kızılkaya"da 5.5 milyon ton kapasiteli, Tirebolu-Harköy"de 6 milyon ton kapasiteli, Harşit-Köprübaşı mevkiinde 10 milyon ton kapasiteli bakır-çinko, pirit ve kurşun yatakları belirlendi.

Yetkililer ayrıca Samsun, Sinop, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin İlleri ve ilçelerinde de çok büyük oranda değişik rezerverler bulunduğunu bildirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.