Motorsikletlilere sıkı denetim

Motorsikletlilere sıkı denetim

ORDU'da İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinden sonra yol, araç ve sürücü kontrollerini sıklaştıran Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otomobillerden sonra bu kez de 'Motosiklet Operasyonu' başlattı.

ORDU'da İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinden sonra yol, araç ve sürücü kontrollerini sıklaştıran Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otomobillerden sonra bu kez de 'Motosiklet Operasyonu' başlattı.

Cadde ve sokaklarda gezen tüm motosikletler üzerinde denetim yapan Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, trafikten men edilmiş olan motosikletleri balık istifi gibi kamyonet kasasına dizmeye kalkınca sürücülerinin tepkisiyle karşılaştı.

Özellikle şehir merkezinde denetimlerini arttıran trafik ekipleri, Zübeyda Hanım Caddesi, Ada Fırını Kavşağı'nda iki ayrı ekip halinde motosiklet operasyonu başlattı. En işlek caddelerden biri olan Ada Fırını Kavşağı'ndan geçen motosiklet sürücüleri, bir anda trafik ekipleri tarafından durdurulunca neye uğrağını şaşırdı. Polislerin yaptıkları kontrollerde, yaklaşık 20 motosiklet sürücüsü kontrol edildi. Yapılan kontrollerde, 8 motosiklet trafikten men edilirken, 3 motosiklet ve sürücüsü de kusursuz bulunduğu için serbest bırakıldı.

Polis, trafikten men edilecek olan motosikletleri, bir kamyonetin kasasına yükleyerek İl Emniyet Müdürlüğü araç parkına gönderdi. Bazı motosiklet sürücüleri, araçlarına zarar geleceğini düşünerek, polisle tartışmaya girdi. Sadece ticari amaçlı kullanılan motosikletleri çeviren polis, kendilerine tepki gösteren motosiklet sürücülerine de tepki göstererek, "Polisin görevini engellemekten tutanak tutarız, 1 seneyle yargılanırsınız" cevabını verince, çaresiz kalan sürücüler, motosikletlerini polise teslim etmek zorunda kaldı.

   Polisin kendisine ehliyetsiz araç kullanmaktan 237 YTL. para cezası kestiğini söyleyen Nuh Yılmaz (32), "Benim üzerime kayıtlı motosikleti başkası kullanıyordu. Kullanan arkadaşı mahkemeye sevk ettiler, bana da ruhsat sahibi olduğum için 237 YTL. para cezası kestiler. Polis, benim motorumla birlikte 8 motosikleti bağladı. 3'ü temiz çıkmış, 6'sını da mahkemeye vermişler.

  Öğrendiğimiz kadarıyla mahkemeden de para cezası gelecekmiş. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Herkez mağdur bu durumda. Adamlar lahmacun satıyor, ekmek satıyor, su satıyor,bir lira, bir lira para kazanıyor, bize kesilen cezaya bakın ? Ben ekmek paramı çıkarabilmek için sadece bir tane su götürüyordum" dedi.

"Kamyonete yüklendi"

Trafikten men edilen motosikletlerin sürücülerine, 'Kasksız kullanmak, ehliyetsiz motorlu araç kullanmak" gibi suçlardan ceza kesilirken, motosikletler de polisler tarafından tutulan bir kamyonetin kasasına balık istifi gibi dizilmeye başladı.

   Zaman zaman polislerle gergin anlar yaşayan sürücüler, motosikletlerini zarar göreceği gerekçesiyle vermek istemeyince, kendi elleriyle Emniyet Müdürlüğü'ne götürüp teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.