Misafir kuğular Ordulu oldu

Misafir kuğular Ordulu oldu

ORDU Avcılar Derneği Başkanı Kadir Engin, bu yıl sıcak ülkelere göç ederken Ordu'da mola veren bir çok kuğunun, Ordu'da kaldığını söyledi.

ORDU Avcılar Derneği Başkanı Kadir Engin, bu yıl sıcak ülkelere göç ederken Ordu'da mola veren bir çok kuğunun, Ordu'da kaldığını söyledi.

Bunun sevindirici olduğunu söyeyen Engin, "Bu yıl açlıkla mücadele eden kuğular, tedbir alınmazsa önümüzdeki yıllarda Ordu'da konaklamayacaklar" dedi.

Avcılar Derneği Başkanı Kadir Engin, "Bu sene kuğular Ordu'da kaldı. Bol miktarda da göç olmuştu. Melet ve Civil Irmaklarına yerleştiler.

Biz çok da sevindik. Aşağı yukarı 40-50 kuğu Melet Irmağı'nda, 20-25 kuğu da Civil Irmağı'nda hala konaklıyor.

Bu kuğulardan 17-18 tanesi açlık mve soğuk yüzünden öldü. Birkaç tanesi de bilinçsiz avcıların kurbanı oldu. Hatta bir tanesini de biz bulduk." dedi.

Kuğular için dopal kaynakların çok önemli olduğunu vurgulayan Avcılar Derneği Başkanı Kadir Engin, "Doğal kaynakları sağlayan yerler, DSİ tarafından bozulunca 3'te biri kadarı öldü.

Herkes artık yiyeceklerini ekmek ve yeşillik dahil kuğularımıza veriyor, onlara ilgi gösteriyor. Biz duyarlı halkımıza çok teiekkür ediyoruz.

 Dernek olarak bizler de haftada 2-3 kez kuğuları besliyoruz ama bu da sonuçta yetersiz kalıyor.

 Böyle açlıkla mücadele etmeye devam ederlerse, önümüzdeki yıllarda hiç gelmeyecekler. İnşallah seneye daha güzel bir ortam yaratırız kuğularımıza. Ben bunun için de ayrı bir üzüntü duyuyoruam" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.