Milliler Viyana'yı salladı

Milliler Viyana'yı salladı

Euro 2008 çeyrek final maçında Hırvatistan'ı eleyerek yarı finale yükselen Türkiye'nin galibiyetine dünya basını geniş yer ayırdı.

Euro 2008 çeyrek final maçında Hırvatistan'ı eleyerek yarı finale yükselen Türkiye'nin galibiyetine dünya basını geniş yer ayırdı.

Maçı ABD'de canlı olarak yayımlayan ESPN Televizyonu, karşılaşmanın bitiminde, ''Viyana kenti, 1683'teki Viyana Kuşatması'ndan bu yana bu denli büyük bir mücadele yaşamadı'' yorumunu yaptı.

ESPN yorumcusu, ''Türkler'in gücünü, cesaretini ve yorulmazlığını selamlıyoruz'' dedi. ESPN, kaleci Rüştü Reçber'i maçın kahramanı olarak nitelendirdi. 

Türkiye-Hırvatistan çeyrek final maçını naklen yayınlayan İsveç televizyonu TV4 “Türkiye yarı finalde, bu Türkler kaç canlı” ifadesini kullandı. , TV4"ün spikeri bundan sonra, “Türkler"i kim motive ediyor. Maç sonucunu Hırvatistan için Alfred Hitchcock da yazmış olabilir” dedi.

İsveç gazeteleri de maçtan sonra internet sitelerinde verdikleri ilk haberlerde, “İnanılmaz Türk zaferi” yorumunu yaptılar. 2002 Dünya Kupası karşılamalarına da atıfta bulunan İsveç gazeteleri, “2002"de kahraman olan Rüştü, yeniden kahraman”, “Türkiye, yeniden olanaksızı başardı” başlıklarını kullandılar.

BBC, "Türkiye nefes kesen uzatmaların ardından yediği golü hemen geri çevirdi ve penaltılarla da yarı finalde Almanya'ya rakip oldu" ifadeleriyle Türkiye destanını kullanıcılarına ilan etti.

Eurosport, "Geri dönüşün kralları Türkiye, yine yaptı" başlığıyla verdiği haberde, "Nefes kesen uzatma dakikalarında 119. dakikada golü yiyen Türkiye bu maçta da durmadı ve 120. dakikada kaydettiği golle maçı penaltılara taşımayı başardı. Penaltılarda üstün olan Türkiye yarı finalde Almanya'nın rakibi olmayı başardı."

Channel 4 maçın hemen ardından manşetten verdiği haberde, "Türkiye Hırvat rüyasını bitirdi" başlığıyla Ay-Yıldızlı ekibimizin tarihi zaferini okuyucularına duyurdu.

Amerikan Sports Illustrated ise maçın son düdüğüyle birlikte okuyucularına verdiği haberde, "Türkiye bir kez daha nefes kesen bir maçla tur atladı, Hırvatistan veda etti, Türkler yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu" satırlarına haberinde yer verdi. 

La Gazzetta dello Sport ise manşete taşıdığı haberinde, "Türkiye Hırvatistan'ı da geçti yola devam etti" derken "Terim'in öğrencileri uzatmalarda imkansızı başardı ve penaltılarla da işi bitirerek Almanya'nın rakibi oldu" ifadelerine yer verdi.

Brezilya'da da O Globo'nun manşetini süsleyen Ay Yıldızlı ekibimiz, "Türkiye mucizeyi gerçekleştirdi, maçı penaltılara taşımakla kalmadı yarı finali de kaptı" ifadeleriyle tebrik edildi.

İŞTE GAZETELER VE BAŞLIKLARI

Skysports: Penaltılarda Türk lokumu
Corriera Della Sera: Türkler vurdu, Hırvatlar nakavt
La Gazzette Dello Sport: Türkler peri masalı gibi 
Marca: Başka bir inanılmaz sonun ardından gelen galibiyet 
AS: Türkiye'yi inanç zafere taşıdı
Lequipe: Yeni bir Türk mucizesi
Football365.fr: Çılgın Türkler
France Football: Hayret verici Türkler
Abola: Acımasız Türkler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.