MİLLETVEKİLİ ADAYI MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER'DEN, ORDU VALİLİĞİ'NE ZİYARET

MİLLETVEKİLİ ADAYI MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER'DEN, ORDU VALİLİĞİ'NE ZİYARET

Bakan Özer, “Biz bakanlık olarak bu okulları sadece köy okulu, anaokulu olarak kullanmak değil, köydeki vatandaşlarımızın da halk eğitim kurslarıyla yaşam becerilerini artıracak bir yaşam merkezine dönüştürüyoruz. Yani köy yaşam merkezlerinde bir veli

MİLLETVEKİLİ ADAYI MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER' DEN, ORDU VALİLİĞİ'NE ZİYARET

Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Ordu Valiliğini ziyaret etti.

Ordu Valiliği basın bürosundan yapılan açıklamaya göre: Beraberinde AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu ve AK Parti İl Başkanı Selman Altaş ile birlikte Ordu Valiliğini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Valilik Makamına geçti.

Vali Tuncay Sonel, makam ziyaretinde Bakan Özer’e Ordu’da devlet-millet işbirliği ile yapılan eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi.bakani-ozerden-ordu-valiligine-ziyaret.jpg

Bakan Özer, Vali Sonel’e Ordu’da eğitim alanında yaptığı projeler ve çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Bakan Özer, makam ziyaretinin ardından, Valilik Konferans Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bakanlık bürokratları, il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin de katılımıyla İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Özer, yapılan toplantıda Ordu’daki eğitim yatırımlarının gözden geçirildiğini belirterek, Ordu’nun eğitim alanında rekabet edebilmesi için Bakanlık olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

2023 Yılı Eğitim Yatırım Miktarı 1 Milyar 305 Milyon TL Arttırıldı

bakani-ozerden-ordu-valiligine-ziyaret-002.jpg​​​​​​​Bakan Özer, Ordu’nun 2023 yılı eğitim yatırım miktarının 1 milyar 305 milyon TL arttırılarak, toplam 1 milyar 796 milyon TL’ye çıkartıldığı müjdesini vererek Ordu’ya hayırlı olmasını diledi.

Bakanlık olarak verdikleri kaynakların zamanında kullanılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Özer, “Okullarımız yapılmış, ihale süreçleri çok hızlı bir şekilde ilerlemiş ve vermiş olduğumuz yatırımlar hemen hemen büyük oranda tamamlanmış. Bunu görmekten büyük mutluluk duydum. Valimiz Tuncay Sonel’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Ordu’da Bir Ay İçerisinde Köy Okullarının Tamamını Tekrar Eğitime Kazandıracağız”

Bakan Mahmut Özer konuşmasının devamında, Milli Eğitim Bakanlığı olarak yeni projelerinin başında eski köy okullarının Köy Yaşam Merkezlerine dönüştürtülmesi projesinin yer aldığını hatırlatarak, Ordu’da 1 ay içerisinde köy okullarının tamamını tekrar eğitime kazandıracaklarını ifade etti.

Bakan Özer, “Biz bakanlık olarak bu okulları sadece köy okulu, anaokulu olarak kullanmak değil, köydeki vatandaşlarımızın da halk eğitim kurslarıyla yaşam becerilerini artıracak bir yaşam merkezine dönüştürüyoruz. Yani köy yaşam merkezlerinde bir veli ile çocuğunu aynı çatı altında bir araya getiriyoruz. Ordu ile ilgili bir ay içerisinde köy okullarının tamamını Allah’ın izniyle tekrar eğitime, köyde ise köyde, büyükşehir kapsamında mahallede, kullanılmayan köy okullarının hepsini köy yaşam merkezlerine dönüştürerek vatandaşlarımızın ve öğrencilerin kullanımına açacağız” diye konuştu.bakani-ozerden-ordu-valiligine-ziyaret-001.jpg

“Yılsonuna Kadar Türkiye’deki Tüm İlçelerde Bilim Sanat Merkezi Kurulacak”

Konuşmasının devamında bakanlık olarak bilim sanat merkezlerinin erişilebilirliğini artırmayı hedeflediklerinin altını çizen Bakan Mahmut Özer, Ordu’da bir ay içerisinde tüm ilçelerde bilim sanat merkezleri kurulacağını, yılsonuna kadar ise Türkiye’deki tüm ilçelerde kurulumların tamamlanacağını ifade etti.

“Ordu’ya En Donanımlı Özel Eğitim Kampüsü”

Toplantı sonrası ilde yapılacak olan eğitim yatırımlarını tek tek açıklayan Bakan Özer, Ordu’ya en donanımlı Özel Eğitim Kampüsü kazandırılacağının da müjdesini vererek sözlerini şöyle tamamladı: “Bütçeye dahil etmediğimiz yeni bir yatırımımız olacak. Onunla ilgili büyükşehir belediye başkanımız arsa temini yapacak. Ordu’ya Türkiye’nin en donanımlı özel eğitim kampüsünü kazandıracağız. Bu özel eğitim kampüsünde, özel eğitimle ilgili her türlü eğitim birimi yer alacak. Özel eğitime ihtiyacı olan vatandaşlarımızın çocuklarını oraya getirdikleri zaman vakitlerini nitelikli bir şekilde halk eğitim kursları alacak, münazara yapacak, arkadaşlarıyla sosyalleşecek mekanlarla zaman geçirecek şekilde gerçekten çok prestij bir proje olarak Ordu’muza bir özel eğitim kampüsü kazandıracağız. Umut ediyorum ki, belediye başkanımız çok kısa süre içeresinde o çalışmayı nihayetlendirecek ve Ordumuza kazandıracağız. Sonuç olarak, bakanlık olarak, Ordumuza sadece merkezde değil, 19 ilçemizde, zaten iyi hale gelen eğitim kalitesini çok daha iyi noktalara taşımak, Ordu’yu sadece kendi içerisinde, ilçeler arasında rekabet eden değil, ulusal ölçekte diğer illerle rekabet eden, dünyadaki akranlarıyla rekabet eden, bir eğitim sistemine sahip, çok donanımlı bir Ordu yapmak için, bakanlık olarak her türlü imkânımızı seferber edeceğiz.” dedi

bakani-ozerden-ordu-valiligine-ziyaret-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.