Mesudiyeli şair nine

Mesudiyeli şair nine

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğup büyüyen Binnaz nine, Balıkesir’ in Burhaniye ilçesinde düzenlenen bir yarışmada birinci oldu.

 Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, okula gitmediği için okuma yazmayı çocuklarından öğrenen 74 yaşındaki Binnaz Delibaşı, yazdığı şiirlerle takdir topluyor.

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğup büyüyen Binnaz nine, ilçede düzenlenen bir yarışmada birincilik ödülü kazanırken, kadınların kendi aralarında tertipledikleri günlerde de aranılan isim oldu. Burhaniye'de kızı Feyza Mutlu'nun yanında kalan Binnaz Delibaşı, bugüne kadar yüzlerce şiir yazdı.

5 çocuk ve 6 torun sahibi Binnaz nine, 45 yıldan beri şiir yazdığını söyledi. 95 yaşındaki annesi Nevrez Uzunyurt'la birlikte kızı Feyza Mutlu'nun Burhaniye Ören Mahallesi'ndeki evinde kaldıklarını belirten Binnaz

Delibaşı, "45 yıldır şiir yazıyorum. Çocukluğumda okula gönderilmediğim için okumayı yazmayı çocuklarımdan öğrendim. Çoğunlukla şiirleri ben söylüyorum, çocuklarım yazıyor. Şiirlerimi bir defterde topladım. Mesudiye'de mahalli bir gazetenin açtığı şiir yarışmasında birincilik ödülü aldım. Kadınlar arasında düzenlediğimiz toplantılarda bana şiir söyletiyorlar. Şiir yazmayı çok seviyorum" dedi.

Binnaz Delibaşı'nın çok iyi şiir yazdığını belirten komşulardan Fatma Talay, "Bizim günlerimizde okuduğu şiirleri çok sevdik. Toplantılarımıza neşe katıyor" dedi.
Annesinin uzun yıllardır şiir yazdığını belirten kızı Feyza Mutlu ise, "Çocukluğumuzda bazen uykudan uyandırıp bize şiirlerini yazdırırdı. Çok iyi şiir yazıyor. Okuyabilseydi iyi bir şair olurdu" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.