Menekşe Sokak yenilenecek

Menekşe Sokak yenilenecek

Ordu Belediyesinden kentin tarihi dokusunu yeniden canlandırmak amacıyla Taşbaşı Mahallesinde bulunan Menekşe Sokak ve çevresiyle ilgili proje çalışmalarını devam ettiği açıklandı.

Ordu Belediyesinden kentin tarihi dokusunu yeniden canlandırmak amacıyla Taşbaşı Mahallesinde bulunan Menekşe Sokak ve çevresiyle ilgili proje çalışmalarını devam ettiği açıklandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Birol Yılmaz ilk etap olarak Sıtkı Can Caddesini Tarihi Kiliseye bağlayan Menekşe Sokak üzerinde bulunan beş binanın kamulaştırma işleminin başladığını, binaların kamulaştırılması ile ilgili dosyanın onay için Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu"na iletildiği ve bir bina hariç tapuların belediyeye geçtiğini belirtti.
Belediyemizce beş binaya ve çevresine ait projelendirme çalışmalarına başlandığını ifade eden Başkan Yardımcısı Yılmaz, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarihi Kentler Birliği, ÇEKÜL Vakfı ile ortak çalışmalarda bulunduk, menekşe sokakta bulunan 5 adet yapının röleve, restorasyon projelerini hazırladık. Projeler Ocak 2008"de onaylandıktan sonra restorasyon çalışmaları ivedilikle başlayacak dedi.

Bunun yanı sıra bu proje kapsamında Belediyemizce kamulaştırılan binaların restorasyonu haricinde bu bölgeye cephe veren yakın çevredeki 26 binanın cephe ve sokak sağlıklaştırma proje çalışmaları da Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlilerince ön analizleri yapıldı, proje bedeli belirlendi diyen Yılmaz, çalışmaların hepsi tamamlandıktan sonra uygulama faaliyetlerinin 2008 yılı içinde başlayacağını söyledi.

Ordu Belediyesi tarafından yapılacak bu proje tamamlandığında eski eser sahibi vatandaşlara örnek teşkil edeceğini belirten Başkan Yardımcısı Birol Yılmaz, proje ile birlikte Menekşe Sokak ve çevresindeki bölge, Ordu Kentinin kültür ve turizm amaçlı bir cazibe merkezi olacaktır dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.