Memur-Sen'den "Memur-kent"açıklaması

Memur-Sen'den "Memur-kent"açıklaması

Ordu'da Memur-Sen Konfederasyonu'nun üyelerini ev sahibi yaptırmak amacıyla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ortak yapmak istediği 'Memur-Kent' ile ilgili tartışmalar gündemini koruyor.

Ordu'da Memur-Sen Konfederasyonu'nun üyelerini ev sahibi yaptırmak amacıyla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ortak yapmak istediği 'Memur-Kent' ile ilgili tartışmalar gündemini koruyor.

Muhalif çevrelerin, “Memur-Kent'e para yatıranların kandırıldığı” şeklindeki iddialarına tepki gösteren Memur-Sen Ordu İl Başkanı Hamdi Ateş, "Bu konutlar ya yapılacak ya yapılacak" dedi.

Alınan arsaların imar planının dışında bulunması sebebiyle TOKİ'nin arsa ile ilgili işlemlerinin uzamasına sebep olduğunu belirten Hamdi Ateş, kamuoyunda iddiaları cevaplandırdı. Muhalif çevrelerin fırsattan istifade 'fırsatçılık' yaptığını belirten Ateş, üyelerini 130 metrekare konutu 96 bin YTL, 120 metrekare konutu 85 bin YTL ve 84 metrekare konutu 61 bin YTL'ye 15 yılda ödemek kaydıyla ev sahibi yapacaklarını kaydetti. Buna itiraz edenlerin 130 metrekare konutu kısa vadede ödeme koşuluyla 140-145 bin YTL'ye konut yaptığını ve aradaki farkın hayli büyük olduğunu dile getiren Ateş, ödemelere ilişkin iddiaların da asılsız olduğunu belirtti. Ateş, "Biz üyelerimizden sadece arsa bedeli aldık. Arsalar alındı ve TOKİ arsalar üzerindeki gerekli uygulamaları yapmaktadır. Kimseden inşaat bedeli alınmadı, öyle 9 milyon YTL'de toplanmadı. Bunlar tamamen son çırpınışlarını yaşayanların karalamasıdır. İnsanların hayallerinin gerçeğe kavuşmasını sağlayan Memur-Kent'in, kendi çıkarlarını düşünen kaygılar içinde olan kişiler tarafından desteklenmesini beklemek yanlış olur. Şayet bizim üyelerimizi düşünüyorlarsa onları aynı şartlar altında konut yapmaya davet ediyoruz" dedi.
Bin 600 kişilik konutun Ordu'nun 5 ilçesinden de büyük olacağını ve bu konutların mutlaka yapılacağını kaydeden Ateş, şöyle konuştu: "TOKİ hazırlıklarını bitirdiğinde ve prosedürler tamamlandığında bin 600 konutun ihalesini yapıp temelini atacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hiç bir üyemiz dedikodulara aldırış etmesinler. Bu yolun artık dönüşü yoktur. Bu yola devlet güvencesi olan TOKİ ile devam ediyoruz. Muhalif çevrelerin bizim inşaattan anlamadığımızı söylemesi boş yere ahkam kesmektir. Memur-Kent kooperatifinin avukatı, muhasebecisi, inşaat mühendisi ve mimarı vardır.Bu iş çocuk oyuncağı değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.