Memur-sen ve MHP sürtüşmesi

Memur-sen ve MHP sürtüşmesi

Memur-Sen Ordu Şubesi’nin üyelerini konut sahibi yapmak amacıyla satın aldığı ve TOKİ ile ortak konut yapacağını belirttiği arsayla ilgili spekülasyonlara siyasiler de karıştı.

 Memur-Sen Ordu Şubesi"nin üyelerini konut sahibi yapmak amacıyla satın aldığı ve TOKİ ile ortak konut yapacağını belirttiği arsayla ilgili spekülasyonlara siyasiler de karıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, söz konusu sendika ile TOKİ arasında bir protokol bulunmadığını, olayın yasalara ve rekabet kurallarına aykırı olduğunu iddia etti.
   TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş ile yaptığı yazışmalarda, Memur-Sen ile TOKİ arasında bir protokol olmadığını öğrendiklerini, sendika yöneticilerinin de bu iki yetkili tarafından şifai olarak uyarıldıklarını belirten Milletvekili Yalçın, "Ortada bir proje bile yok. Maliyet çalışması bile yapılmamış. Her şey tamamen sanal" dedi.

Milletvekili Yalçın, konuyla ilgi şu açıklamayı yaptı: "Amacımız memurlarımızın konut sahibi olmalarını engellemek değildir. Aksine çok memnun oluruz. Ancak hazırlanmış bir proje olmadan, konutların tip ve metrekaresi belirlenmeden, projelerde uygulanan yöntem gereği anket formları tamamlanmadan üyelere düşük maliyetle konut yapılacağı taahhüt edilmiş, oysa bir maliyet çalışması yapılmamıştır.

Maliyet çalışması yapılmadan verilen rakamlar tamamen sanaldır. Sendikaların yasa gereği para toplamaları mümkün olmadığı halde söz konusu sendika üyelerinden ve üyeleri dışında da ilave para toplamaktadır ve bu para Türkiye Finans Katılım Bankası"nın Ordu Şubesi"nin Memur-Kent Konut Kooperatifi"nin hesabında toplanmaktadır. Adı geçen sendika bu çalışmaları yaparken, hükümetin ve devletin desteğinin de arkalarında olduğunu söylemekte ve üye sayısını arttırmaya çalışmaktadır.

TOKİ tarafından daha önce yapılan konutlar satılamamışken, ihtiyacın olup olmadığı belirlenmeden yapılan bu çalışma oldukça manidardır. Ortada TOKİ ile yapılan bir protokol bulunmadığı halde arsa üzerinde TOKİ tabelasının bulunması, kurumun saygınlığına zarar vermekte, hiç bir maliyet hesabı yapılmadan üyelere taksit sayısının söylenmesi hem yasaya hem de rekabet kurallarına aykırıdır."
"KONUT DEĞİL, ARSA BEDELİ TOPLADIK"

 
Memur-Sen Ordu Şube Başkanı Hamdi Ateş ise MHP Milletvekili Rıdvan Yalçın'ın iddia ettiği gibi kimseden para toplanmadığını, ev ihtiyacı olan üyeler tarafından toplanan para ile arsanın satın alındığını ve TOKİ'ye devredildiğini söyledi.

Sendikalarının üyelerini ev sahibi yapmak için Türkiye genelinde bir çalışma başlattığını, bu amaçla kendilerinin de Ordu'da bu çalışmaya katkıda bulunmak istediklerini ve yetkililerle yapılan görüşmelerin ardından Memur-Kent Kooperatifi"ni kurduklarını belirtti.

Daha sonra TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde arsalarını alarak 24 Ekim 2007 tarihinde üst yazı ile arsanın tapusunu bu kuruma sunduklarını kaydeden Ateş, bu taleplerinin TOKİ tarafından kabul edildiğini ve hemen arkasından jeoloji mühendislerini zemin etüdü yapmaları amacıyla Ordu'ya gönderdiğini vurguladı.

Söz konusu arsa üzerinde bulunan tabelada yasal olmayan bir durum olamayacağını ifade eden Ateş, "Memur-Kent diye yasalara uygun bir kooperatif kurulmuştur. Nasıl her kooperatif arsa payı olarak bir bedel toplayabiliyorsa, biz de Türkiye Finans Katılım Bankası"na hesap açtırarak toplanan paralarla arsayı temin ettik.

Nasıl diğer kooperatifler para toplamak için hükümetin desteğini arkasına almadan yasaların verdiği haklara dayanarak hareket ediyorlarsa, bizim kurmuş olduğumuz kooperatifimizde hükümetin desteğiyle değil, yasaların bize vermiş olduğu haklar ve imkanlar doğrultusunda hareket etmiştir. Memur-Kent Kooperatifi"nin de yasaların vermiş olduğu haklardan yararlanma hakkı vardır. Memur-Sen olarak üyelerimizin konut için müracaat yapmış olması memurlarımızın konut ihtiyacı olduğunun bir delilidir" diye konuştu.
Arsalarını aldıktan sonra TOKİ'ye devrettiklerini hatırlatan Ateş, bundan sonra TOKİ'nin sunacağı proje ile konut bedellerini açıklayacağını ve üyelerin ödemelerini de yine bu kuruma yapacağını da kaydederek, "TOKİ bize konutların bedellerinin kaç YTL olacağını bildirecek, biz de Memur-Sen olarak üyelerinize bunu tebliğ edeceğiz.

Üyeler direkt konut bedellerini TOKİ hesabına yatıracaktır. Rıdvan Yalçın, toplanan arsa payı bedeli ile konut bedellerini karıştırmış olup, toplanan arsa bedellerini konut bedeli toplanmış gibi algılamıştır. Biz konut bedelleri için hiç bir ücret almadık" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum