Mahkeme'den Öz'e ret

Mahkeme'den Öz'e ret

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün dün Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Balbay’ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin serbest bırakılma kararına ilişkin yaptığı itiraz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz"ün dün Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Balbay"ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin serbest bırakılma kararına ilişkin yaptığı itiraz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Ergenekon operasyonu kapsamında savcının tutuklanmasını isteyip, mahkemenin salıverdiği, aralarında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın da bulunduğu dört kişinin serbest bırakılma kararına itiraz İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.
1 Temmuz'da yapılan operasyonda 21 kişi gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sev edilmişti. Bunlardan aralarında emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da bulunduğu dokuz kişi tutuklanmıştı. Zanlıların geri kalanı da savcılık ve mahkeme ifadelerinden sonra serbest bırakılmıştı. Savcı Zekeriya Öz, mahkemece serbest bırakılan bazı zanlılar için üst mahkemeye başvurmuş ve tutuklanmalarını istemişti. Savcının tutuklanmalarını istediği Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay, Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İşçi Partisi Öncü Gençlik Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç ile Hamza Demir'in serbest bırakılmasına yapılan itirazı değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Öz'ün talebini reddetti. Bu dört isim tutuksuz olarak yargılanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.