Kumru'da "Çanakkale Zaferi"konferansı

Kumru'da "Çanakkale Zaferi"konferansı

Ordu’nun Kumru ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından “Çanakkale Zaferi” konulu bir konferans düzenlendi.

Ordu"nun Kumru ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından “Çanakkale Zaferi” konulu bir konferans düzenlendi.

   Konferans öncesi ana okulu öğrencisi 5 yaşındaki Kevser Arıkan"ın İstiklal Marşı"nın 10 kıtasını ezbere okuması, izleyenlerden büyük alkış aldı.

         

   Erçallar Kültür Sarayı"nda yapılan konferansa İlçe Kaymakamı Özgür Körükçü, Belediye Başkanı Ticabi Civelek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Hocaoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Hacı Emin Payat, İl Müftüsü Veysel Çakı, İlçe Müftüsü Abdullah Pamuklu, Din Görevlileri Derneği Başkanı Fahri Gürgezoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Kurucu Müdürü İhsan Şenocak, Çanakkale"nin dünyanın en güçlü donanmasına, en güçlü ordularına karşı milletin ve Mehmetçiğin verdiği kahramanca mücadelenin, vatan müdafaasının adı olduğunu belirterek, “Çanakkale şahadetin bütün renkleriyle göğe yükseldiği yerdir.

  Çanakkale yoksulluk içerisinde kurtlu peynirle, çürük zeytinlerle dünyanın en kaliteli gıdaları ile beslenen ve en gelişmiş silahlara sahip ordularına karşı mücadele veren vatan evlatlarının kahramanca dirilişidir.

   Çanakkale"yi anmaktan daha öte Çanakkale"yi anlamak gerekir” dedi. Konferans sonunda, İlçe Müftülüğü tarafından yıl içerisinde yapılan sosyal etkinlikleri kamuoyuna duyuran basın mensuplarına birer teşekkür belgesi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.