Kümbet Şenliği başladı

Kümbet Şenliği başladı

Giresun Dereli Kümbet Şenliği Şenlik Ateşi’nin yakılmasıyla başladı. Şenlik ateşini Dereli Kaymakamı Murat Özdemir ve Dereli Belediye Başkanı Muzaffer Karakayalı yakarken, ateşin etrafında horon halkası oluşturuldu ve yüzlerce kişi de gönüllerince horon t

Giresun Dereli Kümbet Şenliği Şenlik Ateşi"nin yakılmasıyla başladı. Şenlik ateşini Dereli Kaymakamı Murat Özdemir ve Dereli Belediye Başkanı Muzaffer Karakayalı yakarken, ateşin etrafında horon halkası oluşturuldu ve yüzlerce kişi de gönüllerince horon teptiler.
 

Giresun Dereli Kümbet Şenliği Şenlik Ateşi"nin yakılmasıyla başladı.

Şenlik ateşini Dereli Kaymakamı Murat Özdemir ve Dereli Belediye Başkanı Muzaffer Karakayalı yakarken, ateşin etrafında horon halkası oluşturuldu ve yüzlerce kişi de gönüllerince horon teptiler.

Şenlik Ateşi yandıktan sonra sıra ile birer konuşma yapan Dereli Belediye Başkanı Muzaffer Karkayalı, Kaymakam Murat Özdemir, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alaaddin Bahsa 20.Kümbet Şenliği"nin hayırlı uğurlu olmasını ve şenliğe katılan bütün insanların gönüllerince huzur için de eğlenmelerini dilediler.

 Şenlik ateşinin yakılmasından sonra sahneye gelen mahalli kemençe sanatçıları çaldıkları horon ve karşılamalarla yüzlerce insanları coştururken, atılan havai fişeklerde açılışa ayrı bir renk kattı.

Kümbet Şenliği Pazar günü de çeşitli etkinliklerle devam edecek ve şenliğe katılan vatandaşlar gönüllerince eğlenecekler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.