Kültür elçileri İstanbul' da buluştu

Kültür elçileri İstanbul' da buluştu

ÇEKÜL(Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı ve Ordu Belediyesi işbirliğiyle 25-27 Nisan 2008 tarihlerinde, Kültür Elçileri Projesi Ordu'da da uygulanmış ve 24 öğrenci kentlerinin Kültür Elçileri olmuştu.

Proje kapsamında 2008 yılı içerisinde Kuşadası,Kocaeli, Denizli, Çanakkale, Niksar, Ordu, Beypazarı,Gaziantep,Kütahya,Malatya ve Akşehir"de “Kültür Elçileri” seçilerek 30 Haziran- 4 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da bir araya geldi.

ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri Projesi kapsamında 11 kentte kültür eğitimi alan 300 öğrenci, Nakkaştepe İstek Vakfı Belde Lisesi Öğrenci Yurdu alanında gerçekleşen İstanbul Buluşmasında, İstanbul gezisi, kent sunumları ve bildirge hazırlığı ile dolu dolu bir program geçirdi.



Ordu"dan 11 öğrencinin katıldığı kafileye sorumlu olarak Ordu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü Şefi Mehmet DEMİRBAŞ ve Tiyatro Eğitmen –Oyuncu-Yönetmeni Nurgül ÇOLUK eşlik ettiler. Yapılan proje çalışmaları içerisinde Ordu ekibi Nurgül ÇOLUK" un kurgulayıp yazdığı ve yönettiği “Ordu"nun tanıtım oyunu” nu sergiledi.

Tiyatro çalışmasıyla Ordu"nun önemli kültür değerleri sergilenerek, fındık,balıkçılık,yöresel yemeklerimiz,sanatçılarımız,şenliklerimizden bahsedilerek türküler eşliğinde Halk oyunlarımızın da tanıtımı yapıldı.
İstanbul dönüşü Başkan Seyit TORUN" u makamında ziyaret eden kafile İstanbul"daki programın dolu dolu geçtiğini ve Ordu"yu her yönü ile tanıttıklarını belirtti.

Başkan Seyit TORUN ise bu tür programların geleceğin yöneticileri olacak gençlerin ufkunu açarak kültürler arasında bir köprü oluşturduğuna dikkat çekti. Ordu"nun tanıtıma çok ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Seyit TORUN, “Bu tanıtımı sizlerinde desteği ile artırarak yapacağız. Çünkü Ordu bir kültür ve turizm kentidir, geleceğini de buna göre şekillendirmektedir” dedi.

Ordu"yu temsilen İstanbul" da ki programa katılan Kültür elçilerimizin İsimleri şunlar; Furkan DEMETGÜL, Erkut BAYRAKTAROĞLU, Rana TÜKÜÇ,Pınar AYDIN, İzel BELLİKÇİ, Kübra GÜR, Batuhan BİLGİ, Suat ŞAHİN, Münteha Elif ALTAŞ, Hasan TOPARLAK, Tunahan ÇALIŞKAN.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.