Kuğular Civil de mahsur kaldı

Kuğular Civil de mahsur kaldı

Kuğular, Civil Irmağı'nın donması yüzünden buzlar arasında sıkışarak mahsur kaldı.

Her yıl sıcak bölgelere göç ederken Karadeniz'de özellikle Ordu'ya uğrayan misafir kuğular, mola verdikleri Civil Irmağı'nın donması yüzünden buzlar arasında sıkışarak mahsur kaldı.

  Saatlerce buzlardan kurtulmaya çalışan misafir kuğular, çoğu zaman yorgunluktan hareketsiz kaldı. Bölgede yaşayan vatandaşlarsa, ömürleri boyunca Civil Irmağı'nın ilk kez donduğunu gördüklerini söyledi.

Ordu'da sabah saatlerinde sıfırın altına kadar düşen hava sıcaklığı karşısında, şehrin ortasından geçen Civil Irmağı'nın denize yakın olan kısmı tamamen dondu. Irmağın denizle birleştiği noktada sıcak ülkelere göç ederken Ordu'da mola veren yaklaşık 35 kuğu da donan ırmakta mahsur kaldı. Bazı kuğular, donan ırmaktan korunmak için kendini ırmak kenarındaki çalılıklara atarken, ırmağın ortasında kalan kuğularsa, saatlerce buzlardan kurtulmak için çaba harcadı. Civil Köprü'sünün üzerinde toplanan vatandaşlar, meraklı gözlerle kuğuların buzlarla mücadelesini seyrederken, mahalle sakinleri de ırmağın donmasını şaşkınlıkla izledi. Günün ilerleyen saatlerinde Güneş kendini göstermeye başladıkça yavaş yavaş çözülen buzlar karşısında kuğular da kendilerini kurtarmaya başladı. Misafir kuğular, soğuk ülkelerden sıcak ülkelere göç ederken mola verdikleri Karadeniz kıyılarında bir süre güç topladıktan sonra yeniden yollarına devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum