Küçük Ölçekli Kombine Tarım İşletmesi Projesi tanıtıldı

Küçük Ölçekli Kombine Tarım İşletmesi Projesi tanıtıldı

Perşembe Kaymakamlığı ile Perşembe İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan Küçük Ölçekli Kombine Tarım İşletmesi Projesi kapsamında Perşembe İlçesi Çaytepe Köyünde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Perşembe Kaymakamlığı ile Perşembe İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan Küçük Ölçekli Kombine Tarım İşletmesi Projesi kapsamında Perşembe İlçesi Çaytepe Köyünde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Perşembe Kaymakamı Mustafa Asım ALKAN, İlçe Tarım Müdürü Adem ÇEKİÇ, daire amirleri ve Çaytepe Köyü çiftçileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mustafa Asım Alkan, bölgemizin hakim ürünü olan fındıkta oluşabilecek riskleri minimize etmek ve daha yüksek gelir elde edebilmek için yeni ürünlere eğilmek gerektiğini vurguladı. “ Uygun arazi koşullarında Kivi yetiştiriciliği,çilek yetiştiriciliği, yarı bodur elma yetiştiriciliği, seracılık gibi tarımsal faaliyetlerin birkaçının bir arada yapılması ile hem fındıkta oluşabilecek riskler tolere edilebilecek, hem de fındığa oranla çok daha fazla kazanç sağlanabilecektir. Şeklinde konuştu.

Sözlerine Efirli Köyünde seracılık yapan Hüsnü CANOĞLU ile yaptıkları bir görüşmeyi hatırlatarak devam eden Kaymakam Alkan, şahsın 200 metre karelik 3 adet seradan yılda net 20.000 ila 30.000 YTL arasında kazanç sağladığını, bu rakamın 1 dönüm fındık bahçesinden elde edilebilecek net 1.125 YTL kazançla kıyaslandığında yaklaşık maliyetler çıktıktan sonra ortalama 10 ila 15 katı fark olduğunu söyleyerek çiftçilerin iyi düşünmelerini söyledi.

Daha sonra söz alan İlçe Tarım Müdürü Adem ÇEKİÇ hazırlanan projeyi slayt gösterisi olarak tanıttı. İlçe çiftçilerinin %77' sinin 30 dekardan daha az tarım arazisine sahip olduğu, bu miktardaki arazide tamamıyla fındık yetiştirilmesi halinde asgari geçim standardının altında kalındığı düşünülürse, Yapılan Küçük Ölçekli Kombine Tarım İşletmesi Projesi ile çiftçilerimizin gelir düzeylerinin artırılarak ekonomik ve sosyal refah seviyelerinin yükseltilmesi ve bölgemizdeki iç göçlerin de azaltılması hedeflenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.