Köylerde izinsiz kazıya yasak geldi

Köylerde izinsiz kazıya yasak geldi

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, kıyı şeridinde ve belediye sınırları dışında kalan köylerde izinsiz mesken veya binanın yapılmasının yasak olduğunu açıkladı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, kıyı şeridinde ve belediye sınırları dışında kalan köylerde izinsiz mesken veya binanın yapılmasının yasak olduğunu açıkladı.

  İl Genel Meclisi Mayıs ayı 3. birleşim toplantısında konuşan Mustafa Yılmaz, kaçak yapılaşmayla ilgili mevzuat hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. İl Özel İdarelerinin her geçen gün yeni çalışma alanlarıyla karşılaştığı bir dönemde geçtiğini belirten Yılmaz, 2005 yılından itibaren Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü bünyesinde İmar Şube Müdürlüğü biriminin İl Özel İdaresi yönetim ve denetimi altında çalıştığını hatırlattı.

  Bu birimin esas faaliyet alanlarının belediye mücavir alan sınırları dışında kalan yerleşim yerlerinden olan köy ve kıyı şeritleri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Söz konusu alanlarda yapılaşmalarla ilgili olarak mevzuatın kesin uyulması gereken kuralları var. Kıyı şeride ve köylerdeki kaçak yapıların önlenmesi bizim görevimiz" dedi.


"ARTIK 'BEN YAPTIM OLDU' DEVRİ BİTTİ"
Yıllardır bununla ilgili kararlar alındığını, ancak bazı nedenlerden dolayı yıkımın gerçekleşmediğini, bunun da devletin gücünün zayıflamış gibi görüldüğünü dile getiren Yılmaz, "Kaçak bir inşaat görevlilerimizce gidip mühürleniyor ve cezalar yazılıyor.

   Gerekirse yıkım kararı çıkarılıyor. Ancak uygulama noktasına geldiğimizde, yıkımlar herhangi bir nedenle gerçekleştirilemediği için kamunun engelleme gücü zayıflamış gibi görülüyor. Vatandaşımızda bu aşamada şu düşünceye kapılıyor. 'Ben yaparım olur. Cezamı öderim, mühür vurulur, sonra ben nasıl olsa açarım elektrik ve suyumu da alırım." Ancak yanıldıkları bir nokta var, artık bu devir geçti. Adrese dayalı veri tabanında kayıtların hepsi görülüyor. Artık böyle bir olayın gerçekleşmesi mümkün değil" diye konuştu.

   "İZİNSİZ ÇİVİ ÇAKILMAYACAK"
Amaçlarının vatandaş mağdur etmek değil, yanlış iş yapmasını engellemek olduğunu vurgulayan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Amacımız önceden bilinçlendirmek ve vatandaşlarımızın eğitimini tamamlamaktır. Bu doğrultuda yakın bir zamanda yaptığımız incelemeler ve işlemler sonucunda, Perşembe Yason Burnu'nda bir yıkım işlemini gerçekleştirdik.

   Vatandaşımız bunu gördüğünde, gelip ruhsatını almadan, izin işlemlerini yapmadan, evrakını tanzim etmeden bir çivi çakmayacağını anlamıştır. Artık bundan sonra gerek kıyı şeridin de gerekse belediye sınırları dışında kalan kırsalda hiç kimse izinsiz olarak mesken ya da bina yapmasın. Yaparlarsa cezai işleme tabi olacaklarını unutmasınlar. Ancak genelgenin de uygulanması bir süreç işidir zaman içerisinden bunlar gerçekleşecektir. Halkın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak asıl görevimizdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum