Kömür 52 'de 55 kişi ağız cezada yargılanacak

Kömür 52 'de 55 kişi ağız cezada yargılanacak

"Kömür 52" operasyonunda Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı iki ayrı iddianame düzenleyerek dava açtı.

Ordu'da Ocak ayında başlayan ve bugüne kadar 55 kişinin soruşturma kapsamına alındığı "Kömür 52" operasyonunda Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı iki ayrı iddianame düzenleyerek dava açtı.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ordu ilindeki bazı kamu kurum ve kuruluşlarına 2005-2007 yılları arasında yapılan kömür alımları sırasında ihalelerdeki usulsüzlük iddialarına yönelik soruşturmanın tamamlandığı belirtildi.

Bu soruşturmalar sırasında 'suç işlemek için örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, rüşvet almak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırmak' suçlarına iştirak, Vergi Usul Kanunu'na aykırılık suçlarından dolayı iki ayrı iddianame düzenlendiği belirtilen açıklamada, 28'i kamu görevlisi 20'si tutuklu toplam 55 şüpheli hakkında Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, bazı kamu görevlilerinin görevi kötüye kullanan ve görevi ihmal suçlarına ilişkin iddialarla ilgili yasalarda düzenlenen özel prosedüre uygun olarak yürütülen soruşturmaların halen devam ettiği vurgulandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.