Kokainden A4 kağıdı yaptılar

Kokainden A4 kağıdı yaptılar

Atatürk Havalimanı'nda 16 kilogram kokain ele geçirildi. Piyasa değeri 2 milyon YTL olduğu tahmin edilen kokaini ABD'den getiren Türk kadın kurye ise kayıplara karıştı.

Atatürk Havalimanı'nda 16 kilogram kokain ele geçirildi. Piyasa değeri 2 milyon YTL olduğu tahmin edilen kokaini ABD'den getiren Türk kadın kurye ise kayıplara karıştı.

Olayla ilgili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı bir açıklama yaptı.

Atatürk Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ekipleri, kayıp eşya bürosunda yaklaşık 2 milyon YTL değerinde olduğu tahmin edilen 16 kilogram kokain ele geçirdi. Edinilen bilgiye göre, ABD'den çıkış yaptıktan sonra Hollanda üzerinden Türkiye'ye gelen bir kadın, A4 tipi kağıtlar haline getirilmiş halde olan 16 kilogram kokaini uçağın bagajında Atatürk Havalimanı'na getirdi.

İncelemelerin devam ettiği sırada kadın gözlerden kaybolurken, paketleri, X-Ray cihazından geçirilirken gümrük müdürlüğü ekiplerinin dikkatini
çekti.

Şüphe üzerine harekete geçen ekipler, kayıp eşya bürosunda incelemeye aldıkları kolilerde kokain olduğunu fark etti. Bu olay üzerine Atatürk Havalimanı'na gelen Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Çok başarılı bir çalışma. A4 kağıtları haline getirilerek saklanan kokainleri hayretle izledim. Gümrük ekipleri mesai gözetmeksizin büyük bir başarı elde ediyor. Ekiplerin tamamına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, kokaini yurda sokmak isteyen kuryeyi bulma çalışmaları sürüyor.

SON YILLARIN EN BÜYÜK KOKAİN OPERASYONU


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Atatürk havalimanı'nda ele geçirilen 16 kilogram ağırlığındaki kağıtlara emdirilmiş kokaine ilişkin olarak, "Son yılların en büyük kokain kaçakçılığı failleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Gerekli tespitler yapılmıştır" dedi.
Atatürk Havalimanı'nda bütün zamanların en ilginç uyuşturucu kaçakçılığı, gümrük memurlarının titiz çalışması sonucu önlendi.

Yurt dışından getirdikleri A-4 büyüklüğündeki fotoğraf kağıtlarına emdirilmiş vaziyetteki 16 kilogram kokaini Türkiye'ye sokmak isteyen zanlılar, havalimanı gümrüğüne takıldı. Hangi ülkeden geldikleri açıklanmayan ve gümrükten geçmek isterken şüpheli davranışlar sergileyen şahısların valizlerindeki 765 adet A-4 ebadında kağıtlar üzerinde yapılan incelemede, hamur halini alan kokainin kağıtlara yapışık ve emdirilmiş halde olduğu tespit edildi.

Operasyonun sürdüğünü dile getiren Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bana verilen bilgiye göre Amerika çıkışlı, Hollanda aktarmalı Atatürk Havalimanı'na gelen yolculardan sahipsiz olarak terk edilen bagaj emanete alınıyor. Daha sonra emanete alınan bagajın adrese teslimi talep ediliyor. Bu talep çerçevesinde emanetten alınan valiz, tekrar X-Ray cihazına veriliyor. Burada malzeme dışarı çıkarılırken kontrol ediliyor. Kontrol sırasında bir takım tabakalar gözleniyor ve kesin kanıya varılamıyor.

Laboratuvar tetkikleri yaptırılıyor ve sonuçta 738 tabaka halinde 16 kilo kokain olduğu saptanıyor. Piyasa değeri 2 milyon YTL. Son yılların en büyük kokain uyuşturucu kaçakçılığı failleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Gerekli tespitler yapılmıştır. Bu işleri yapanlar uzmanlaşmış, ama bizim gümrük ekiplerimiz de bilgi ve eğitimlerle donatılmış durumdalar. Gümrükler güvenlikle ilgili en önemli idare birimleridir. Arkadaşlarımız da bu anlayış içinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Eksikleri gidereceğiz ve kapılarımızı yeni modern araç gereçlerle yeniliyoruz. X-Ray cihazlarını çoğaltıp laboratuvar cihazlarımızı geliştireceğiz. Bu tür faaliyetler içinde bulunanlar buradan geçemeyecekler" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.