KEY ödemeleri 2 hafta içinde başlıyor

KEY ödemeleri 2 hafta içinde başlıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, 2 milyar 855 milyon YTL’yi bulan Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin 2 hafta içinde yapılacağını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinden 8.5 milyon kişinin istifade edeceğini belirterek, hak sahiplerine 2 hafta içinde Ziraat Bankası aracılığıyla 2 milyar 850 milyon YTL ödeneceğini açıkladı.

Dünkü AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili olarak dün sabah Hazine"den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek"i aradığını dile getirerek, Şimşek"in ilgili arkadaşlarına talimatı verdiğini ve bu konuda ödemelere başlanacağını söylediğini kaydetti.

"Piyasaları rahatlatacak"

KEY ödemelerinin Ziraat Bankası tarafından yapılacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, “CD"ler, vesaire hepsi Ziraat Bankası"na gönderilmiş durumda. 2 milyar 850 milyon YTL"lik ödeme yapılacak. Belki buradan tek tek bakıldığında çok cüzi bir şey elde edilecek, ama piyasalara ciddi manada rahatlama getirecek” diye konuştu.

KEY ödemeleri şu anda hazırlık aşamasında olan www.keyodemeleri.com sitesinden takip edilebilecek. Hazırlık aşamasında olan siteye 8.5 milyon kişiye ait bilgi giriliyor. Hak sahipleri KEY hesaplarıyla ilgili bilgileri, ödemelerin başladığı gün siteden öğrenebilecek. Vatandaşlık numarası ile siteye girenler KEY alacağı olup olmadığını görecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.