Kent Konseyleri destekleme toplantısı yapıldı

Kent Konseyleri destekleme toplantısı yapıldı

Kent konseylerinin desteklenmesi konulu eğitim programı Karadeniz Bölge Toplantısı Trabzon’da başladı.

Kent konseylerinin desteklenmesi konulu eğitim programı Karadeniz Bölge Toplantısı Trabzon"da başladı.


Belediye Sosyal Tesisleri"nde başlayan ve iki gün sürecek olan eğitim toplantısına Trabzon"un yanı sıra Ordu, Artvin, Rize, Gümüşhane ve Sinop"tan yetkililer, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Yardımcı, Türkiye Yerel Gündem-21 Programı Ulusal Koordinatörü Sadun Emrealp ve Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, kent konseylerinde siyaset güdülmeden yararlı projeler üretilmesi gerektiğini belirterek “Kent konseylerindeki hedef, yönetim anlayışı içerisinde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler birlik ve beraberlik içerisinde kentlere katkı sağlamaktır. Kent konseyleri içerisinde oluşturulan organlar siyaset gütmeden yararlı projeler üretmelidir.

Bu anlamda biz Trabzon Belediyesi olarak kent konseyinden çıkacak bütün projelere öncelikli olarak kaynak aktaracağımızı belirtmiştik. Bu toplantıda elde edilecek bilgilerin kentlerin geleceği açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda bu toplantının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Yardımcı ise bu toplantının Trabzon"da yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek “ Mahalli yönetimler kent konseylerinin en önemli organlarıdır. İstiyoruz ki, insanlar bilinçlensin, kendi problemlerini tartışarak çözüme kavuşturacağı bir yapı oluşsun.

 Her kesimden insanların içinde bulunduğu yönetim yapıları ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir. Çağdaş yönetim anlayışında kent konseylerinin önemi büyüktür” diye konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.