Kene 1 can da Çorum'da aldı

Kene 1 can da Çorum'da aldı

Çorum'da eşiyle birlikte kendisini kene ısıran şahıs, kaldırıldığı Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Çorum'da eşiyle birlikte kendisini kene ısıran şahıs, kaldırıldığı Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.


Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Küçükhırka köyünde oturan ve çiftçilikle uğraşan Osman (42) ve Bağdegül Cenik'i (35) kene ısırdı. Alaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cenik çiftinde KKKA hastalığı belirtisi olması üzerine bu sabah Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastaneye geç başvurdukları belirtilen Cenik çiftinden Osman Cenik, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldikten 1 saat sonra kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Eşi Bağdegül Cenik'in ise yapılan ilk tedaviye cevap verdiği, ancak
durumunun kritik olduğu belirtildi.


OMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Bölüm Başkan Vekili, Klinik Mikrobiyoloji ve Bakteriyoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Doğancı, Osman Cenik'in akciğerindeki geniş çaplı kanama sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Bağdegül Cenik'in ise ilk tedaviye cevap verdiğini, fakat durumunun kritik olduğunu kaydeden Prof. Doğancı, hastaların hastaneye geç başvurduğunu vurguladı. Prof. Dr. Doğancı, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için kan tahlili sonuçlarının Ankara'ya gönderildiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.