Karadeniz Bölge Mitingi Yapıldı

Karadeniz Bölge Mitingi Yapıldı

KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in Samsun'da düzenlediği 'Karadeniz Bölge Mitingi'nde çok sayıda kişi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasası'nı protesto etti.

Karadeniz Bölge Mitingi'ne Trabzon, Rize, Sivas, Tokat, Çorum, Sinop, Ordu, Giresun, Samsun ve Amasya'dan çok sayıda kişi katıldı. Cumhuriyet Caddesi Atatürk İlköğretim Okulu önünde toplanan kalabalık, buradan yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen memurlar, yürüyüş esnasında çeşitli sloganlar atarak, SSGSS Yasası'na tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda kalabalığa hitaben konuşma yapan Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Adnan Gökpunar, SSGSS Yasası'nın halkın sağlık ve sosyal güvenlik haklarını yok edeceğini öne sürdü.

Gökpunar, "Bugün dünyanın birçok bölgesinde emekçilerin ve emek örgütlerinin geleceğini tehdit eden, emekçi sınıfların kazanılmış haklarını ellerinden alan fiili uygulamalar ve yasal düzenlemelerin birbiri ardına gündeme getirildiği zorlu bir tarihsel dönem yaşıyoruz" dedi.

Daha sonra mitinge katılanlar, Grup Yediveren'in söylediği şarkılar eşliğinde halay çekti. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.