Kar ve eğlence bir arada

Kar ve eğlence bir arada

ORDU'nun Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Beldesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Yokuşdibi Amatör Kar Festivali'nde soğuk ve eğlence bir araya gelince renkli görüntüler yaşandı.

ORDU'nun Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Beldesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Yokuşdibi Amatör Kar Festivali'nde soğuk ve eğlence bir araya gelince renkli görüntüler yaşandı.

1100 rakımlı beldede, yarım metreyi aşan kar kaılınlığı karşısında, festivale gelen vatandaşlar karda eğlenmenin tadını doyasıya yaşadı. Festivalin simgesi olması için yapılan 3 metrelik dev kardan adam, resmi törenle açıldı. Festivale gelen AKP Ordu Milletvekillerinden Mustafa Hamarat, Türk Bayrağı'na sarılan kardan adam için "Artık Milli kardan adamımız da oldu" dedi.

Kabadüz İlçesi'nde bu yıl dördüncü kez düzenlenen Amatör Kar Festivali'ne Ordu Vali Yardımcısı ve Kabadüz Kaymakam Vekili Murat Gözütok, AKP Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, AKP İl Başkanı Fatihhan Ünal, bürokratlar, partililer ve vatandaşlar katıldı. Yarım metreden fazla kar kalınlığının olduğu 1100 rakımlı Yokuşdibi Beldesi'ne araçlarına zincir takmadan gitmek isteyen vatandaşlar her zamanki gibi yine kar krizi yaşadı. Yollarda mahsur kalan ve araçlarına zincir takmaya çalışan vatandaşlara jandarma da yardım etti. Yollarda yaşanan sorunlar yüzünden 1 saat geç başlayan fesitivalin startı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla verildi. Daha sonra kürsüye gelen Yokuşdibi Belediye Başkanı Ramis Acar Okumuş, "Valla ben Yokuşdibi Belediyesi'nde çalışan tüm arkadaşlarıma, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben 4 gündür hasta olduğum için hep ponlar ilgilendiler. Kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz. Biz her zaman festivalimizde kadran adam yarışması, hedikle yürüme yarışması ve daha birçok etkinlikten bahsediyoruz ama buraya gelen vatandaşlarımızın kendi eğlenceleri karşısında hepsi doğal akışa kalıyor. Ben emeği geçen herkese teiekkür ediyorum" dedi. Daha sonra mikrofonu alan AKP Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat da, "Ben ilk kez katılıyorum. Gördüm ki çok renkli anlar, çok eğlenceli dakikalar yaşanacak. Emeği geçen herkese teşkkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Yokuşdibi Belediyesi tarafından Heykeltraş Özgür Özden ve Orhan Zafer tarafından yapılan 3 metrelik dev kardan adamın açılışına geçildi. Kardan adamın üzerini Türk Bayrağı'yla örten Yokuşdibi Belediye Başkanı Ramis Acar Okumuş, açılış kurdelesini de Ordu Vali Yardımcısı ve Kabadüz Kaymakam Vekili Murat Göztütok ve AKP ordu Milletvekili Mustafa Hamarat'la birlikte açtı. AKP'li Hamarat açılıştan sonra, "Artık milli kardan adamımız da oldu" diyerek espri yaptı.

Yokuşdibi 4ç Amatör Kar Festivali'ne gelen vatandaşlar da eğlenceyi doyasıya yaşadı. Davul zurna eşliğine oyunlar oynandı, halaylar çekildi. Köylü kadınları açtığı el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiler gezildi. Kardan yapılmış tüneller içerisine açılan sergilerde köylü kadınlardan 4 çocuk annesi 56 yaşındaki Şükran Tepe, "Yıllardır burada yaşıyoruz. Hem çiftçilik yapıyoruz, hemde bunları örerek geçimizi sağlıyoruz. Böyle günlerde de alıcılarıyla buluşturuyoruz. Ne isterseniz yaparız. Çorap, kazak, hırka, patik, süeter, eldiven aklınıza ne gelirse öreriz. Bizim sanatımız bu" dedi.

Festivalde organizasyon bozukluğundan dolayı geçen yıl düzenlenen Hedikle Karda Yürüme, Halat Çekme, Kızakla Kayma gibi yarışmalar düzenlenemedi. Bunun üzerine Yokuşdibi Belediyesi'nde bulunan kızak, şamyel ve çuvalları kapan çocuklar, karda kaymanın keyfini yaşarken, büyükler de halat çekme oyunu oynadılar. Bu arada üşüyenler için Belde Belediyesi tarafından yapılan kazanlarda pişirilen haşlanmış patates, ızgara hamsi ve yöresel turşular katılımcılara dağıtıldı. Festivalin sonlarıona doğru da karla kaplı parkuda jip safarisi düzenlendi. Festival geçen yıl yaşanan fırtına sebebiyle tekrarının yaşanmasından çekinerek öğleden sonra tek tek dönmeye başladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.