Kadir Işık  ne diyor?

Kadir Işık ne diyor?

Ordu Kent Konseyi'nden bazı basın kuruluşlarında “halkı ciddiye almıyorlar” başlıklı çıkan haberlerle ilgili açıklama yapıldı.

Ordu Kent Konseyi'nden bazı basın kuruluşlarında  “halkı ciddiye almıyorlar” başlıklı çıkan haberlerle ilgili açıklama yapıldı.

Ordu Kent Konseyi Başkanı Kadir  Işık yaptığı açıklamada; 30 Mayıs 2008 Cuma günü yerel bir gazetede “ halkı ciddiye almıyorlar” başlığı ile yayınlanan haberin belediyemiz ve gerçekle ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

   Işık yaptığı açıklamanın devamında;
Ordu Kent Konseyi yönetmelik gereği ilk toplantısını 2007 yılında belediyemizin davet yazısı ile ay ışığı düğün salonunda gerçekleşmiştir.

Yapılan bu toplantının ardından 14 aralık 2004 tarihinde 2. Toplantısını yapan Kent konseyi ilgili kuruluşların temsilcilerinin oluşturduğu katılımcılar tarafından yürütme kurulunu seçmiştir.
İlgili haberde de bahsedildiği gibi gönüllülük esasını ön planda tutan, sivil insiyatifi güçlendirmek ve geliştirmek amacıyla oluşturulan Kent Konseyleri elbette ki belediye çalışmalarını yönlendirmede ve önceliklerin tespitinde yardımcı olmayı amaçlayan esas gayeside bu olan sivil kuruluşlardır.
Bizler Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyeleri olarak eğer birbirimizi aramayacaksak veya arama zahmetine katlanmayacaksak birileri istedi diye yazılı ve görsel basının karşısına geçip sağa sola kişi ya da kuruluşlara çamur atma ya da çamur at izi kalsın mantığı ile yaklaşmak ne derece doğrudur sizlerin ve kamu oyunun taktirlerine bırakıyorum.


Bundan yaklaşık bir ay önce de bu kuruluşu yönetmiş bir kişinin Kent Konseyi ile ilgili yaklaşımını yakışıksız ve abesle iştigal olarak görüyorum. Herkesin dönüp arkasına bakacak, geçmişte ilimiz için ve bu halk için ne yaptığını gözden geçirecek ondan sonra da haklı olduğu tarafları bulursa her zaman olduğu gibi bu gün de yapıcı eleştiriye açık olan idare hakkında gerekli eleştirilerini yapmakta herkese serbesttir.


Belediyecilik hizmeti kutsal bir hizmet olup bu güne kadar emeği geçen, bu halk için tek çivi çakan herkese huzurlarınızda teşekkür ederim.


Ancak, bu halkın 10 yılını götürenler beton parke üzerine hizmet getiriyorum diyerek alt yapısı olmayan caddelere asfalt döktürenler, çöp arazisi buldum diyerek Belediyenin onlarca milyarını ödeyenler hala bir şeyler söyleyebiliyorsa herkesin başını ellerinin arasına alıp bir defa daha düşünmesi gerektiğine inanıyorum.


Yapılanları görmezden gelebilirsiniz. Ancak, bunca yapılan şeye rağmen hala görmezden gelebiliyorsanız sizlere de söyleyebilecek fazla bir sözüm yoktur.
Ordu Belediyesi yönetim Kent Konseyine gerekli önem ve değeri vermekte, Kent Konseyine kalıcı bir mekan oluşturma çabası içindedir. Bir gazetede halkı ciddiye almıyorlar gibi demeçler vererek birilerinin uzaktan kumandası ile hareket edenler yanıldıklarını er geç anlayacaklardır.


Fazla söze gerek yok tüm bu çabalar, çamur atmalar hayal ürününden öte söylemler olmayıp kamu oyu her şeyi gayet iyi bilmekte, yeri ve zamanı gelince de değerlendirmelerini yaparak bir kanaate varacaktır. Ak koyun kara koyun o gün belli olacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum