Kadın çiftçiler bölge yarışları

Kadın çiftçiler bölge yarışları

Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, Ordu'da yapılan Kadın Çiftçiler Yarışması'nın bölge finalinde Sivaslı kadın çiftçilerin 3. olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kaya, "Kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilere yapılan eğitim çalışmalarının sonuçlarının ve tarımsal konulardaki performanslarının değerlendirilmesi, kendilerine olan güven duygularının gelişmesi, birbirleri ile kaynaşmalarının sağlanması ve girişimcilik ruhunun aşılanması amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca 2004 yılında uygulamaya konulan ve bu yıl 5. Si düzenlenen Çiftçi Kadınlar Yarışıyor Bilgi Yarışmasının Sivas İl Finali 10 Mart' ta Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılmıştı.

Divriği ilçesinden katılan Sibel Doğan ve Yurdagül Yıldırım yarışmayı 1. olarak tamamladılar ve 29 Nisan'da Ordu'da yapılan Bölge Finali'ne katılmaya hak kazandılar. Geçtiğimiz günler Ordu'da yapılan bölge yarışmasına da katıldılar" dedi.

Yarışmaya Ordu, Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Yozgat, Sivas, Giresun, Gümüşhane ve Erzincan illerinden kadın çiftçilerin mücadele ettiğini belirten Kaya, "Yarışmacılarımıza İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü ve Divriği İlçe Tarım Müdürlüğü'nce Ordu'ya kadar eşlik edildi.

Bölge Finali 29 Nisan Salı günü Ordu Vali Kemal Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Yarışmacılarımız başarılı bir yarışma çıkarmalarına rağmen bir soru ile birinciliği Yozgat ilinden almayı başaramadılar.

2. ve 3. olma yarışını Tokat'la sürdüren ilimiz yarışmayı 3. olarak tamamlamıştır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kadın Daire Başkanlığı Kadın Çiftçiler Şube Müdürü Belgin Tanju Aytemiz'den ödüllerini alan yarışmacılarımıza 500'er YTL para ödülü ve çeşitli hediyeler verilmiştir" dedi. Kaya, bu başarının gelecek yıllar artarak devam etmesini temenni etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.