İtfaiyeye yeni araç

İtfaiyeye yeni araç

Belediye Başkanımız Seyit Torun zaman zaman sergilediği tavırla bazı Ordulularında tebessüm etmesine neden olujyor.. Başkan Turizm ve kültür üniversite kentine yakışır olmak istiyorsa itfaiye aracının bom una binerek 30 metre havadan değil dolmuşa binip

Belediye Başkanımız Seyit Torun zaman zaman sergilediği tavırla bazı  Ordulularında tebessüm etmesine neden olujyor.. Başkan Turizm ve kültür üniversite kentine yakışır olmak istiyorsa itfaiye aracının bom una binerek 30 metre havadan değil dolmuşa binip Orduyu yer'den takip etmeli... TAKİP ETMELİ Kİ YAŞADIĞI KENTİN SORUNLARINI BİLMELİ...

Örnekmi ?. Şehit Aydın Güler Sokak Kargo cu işgalinde...

Örnek mi? Yenimahalleden sahil yoluna çıkan karakol önündeki yol dan sahile çıkamıyoruz... Trafik komisyonu Trafiğin anasını ağlattı...

BAŞKAN TORUN BOM'A BİNMEYE DEVAM ETSİN...

Belediyenin açıklamasını aynen yayınlıyoruz...

ORDU Belediyesi, yeni satın aldığı itfaiye aracıyla İtfaiye Müdürlüğü araç parkını tamamladı.

 33 metrelik merdiveni olan yeni itfaiye aracını tanıtmak isteyen Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, yerden 33 metre yüksekliğe çıkarak aracı tanıttı. Belediye, olası bir yangında mevcut araçlarıyla, yaklaşık 22 bin kişinin yaşadığı toplam 4 bin 585 daireye müdahale edemiyordu.

Ordu Belediyesi, bundan yaklaşık 3 yıl önce sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle 'Yürekler Yanmasın' adından bir kampanya başlattı. Kampanyaya yapılacak bağışlarla, Ordu Belediye İtfaiyesi'nin araç parkının büyütülmesi hedefleniyordu. Ancak yaklaşık 1 yıl devam eden kampanyada istenilen miktarda bağış toplanamadı. Bunun üzerine kampanya süresi uzatıldı.

Şehir merkezinin nüfusunun her geçen yıl artması, 10 kat ve üzeri bina sayısının çoğalması karşısında elindeki mevcut itfaiye araçlarıyla yetersiz kalan Ordu Belediyesi, fiyatı 1 milyon YTL civarında olan araçları satın alamadı. Bunun yerine kampanyada toplanan paralarla birlikte toplam 130 bin 500 YTL harcanarak 4 ton su kapasiteli, kazalara da müdahale edebilecek nitelikte 1 kesici, 1 ayırıcı, 50 metre acil müdahale çıkrığı bulunan, su baskınlarında su tahliyesi yapabilecek, akaryakıt yangınları dahil her türlü yangına en kısa sürede müdahale edebilecek özellikleri bulunan bir araç satın aldı. Belediye-İş Sendikası da, kampanyaya katkıda bulunmak amacıyla daha önce 600 işçinin bağışlarıyla 3 ton su kapasiteli, 9 metre portatif merdivenli ve 100 litre köpük kapasiteli bir itfaiye aracı satın alarak belediyeye bağışlamıştı. Bunu üzerine Ordu Belediyesi, olası bir yangın olayı durumunda 10 kat ve üzeri binalara müdahale edebilmek için girişimlere başladı ve 600 bin YTL'ye yeni bir araç satın aldı.

"Belediye Başkanı itfaiye aracını tanıtmak için 33 metre yükseğe çıktı"

Ordu Belediyesi, 33 metrelik merdiveni, araç üstü teleskopik yüksek mukavemetli ithal çelik sacdan bom, 360 derece dönebilen kulesi, 3 kişilik, 45 derece açıyla dönebilen ve 300 kg. kapasiteli kurtarma sepeti, 3 bin litre su, 500 litrelik köpük tankı bulunan, soğuk havalarda suyun donmasını önlemek ,.,n 220 volt elektrik beslemeli termostatlı prizli tank ısıtma sistemi gibi özelliklere sahip yeni bir itfaiye aracı satın aldı. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ilk olarak yanına Belediye Başkan Yardımcıları Birol Yılmaz ve Cengiz Okur'la birlikte, Belediye Meclis Üyeleri ve itfaiye personelini de alarak, "Bildiğiniz gibi Ordu'da özellikle 10 kat ve üstüne bir ya ngın veya felaket anında ulaşmamız mümkün değildi. Birçok kampanya ve çalışmalar yaptık. Ancak belli bir yere kadar geldi. Bu aracı da leasing yönetmiyle satın aldık. Yaklaşık 33 metre çalışma yüksekliğine sahip, araç üzerinde teleskopik yüksek mukavemetli ithal çelik saçtan bir bom bulunmaktadır. Kendi ekseninde 360 derece dönme yeteneğine sahip. Bomda 3 kişi çok rahat çalışabiliyor. Sepet de yaklaşık 300 kg. taşıyabiliyor. Bu araç ayrıca soğuk havalarda da suyu do ndurmuyor. Ordunun çok önemli bir ihtiyacını da gidermiş bulunmaktadır. Daha önceleri elimiz yüreğimizdeydi. Böyle bir felaket olduğunda gerçekten çaresizdik. Ama bu olumsuzluğu da ortadan kaldırdık. Dileğimiz bunu hiç kullanmamak ama felaket anında da tüh demek hiçbir şeye çare değil. Ben herkese çok teiekkür ediyorum" dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun daha sonra itfaiye aracını tanıtmak için kurtarma ve çalışma sepetine binerek, 33 metrede Ordu semalarında gezindi. Aynı zamanda aracın çalışma kabiliyetinin de basın mensupları, belediye personeli ve vatandaşlara tanıtımının da yapıldığı gösteride Belediye Başkanı Seyit Torun yaklaşık yarım saat 33 metre yükseklikte kaldı. Aşağıya indiğinde yukarının çok soğuk olduğunu söyleyen Başkan Torun hemen kabanını giydi.

"22 bin kişi tehdit alındaydı"

Ordu'da şehir merkezinde bir yangın olması halinde mevcut araçlarla ulaşılamayacak ve müdahale edilemeyecek toplam 4 bin 585 daire bulunduğunu söyleyen Başkan Seyit Torun, "Bu iki yıl yaptığımız sayımla belirlenmiş bir rakamdır. Şimdi bu rakam daha da arttı ve bu dairelerde de yaklaşık 22 bin kişinin yaşıyor" dedi. Ordu Belediyesi İtfaiye Ekipleri, daha sonra sirenlerini de çalarak, yeni aracı tanıtmak için şehir turu attılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.