İtalyan kızlar, Türkiye'ye gelmekten korkuyor

İtalyan kızlar, Türkiye'ye gelmekten korkuyor

İtalyan sanatçı Pippa Bacca' nın Türkiye'de tecavüz edilerek öldürülmesinden sonra İtalyan kadınlar Türkiye'ye gelmekten korkuyor.

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Batman'a gelen Estonya, Romanya ve İtalyan gençlerinden oluşan toplam 16 kişilik grup, Batman Otel Gap Yemekhanesi'nde düzenlenen Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Programı kaynaşma toplantısına katıldı. Toplantıya katılması planlanan İtalya'dan 5 kişilik bir grubun kız üyelerinin Batman'a gelmemesi ise dikkat çekti.

İtalya'dan gelen Roberto Nasullo ve Domenico Wattroman isimli gençler, İtalya'da kadınların yurtdışına çıkmaktan korktuklarını belirterek, son zamanlarda dünya genelinde yaşanan terör olayları yüzünden İtalyan kadınlarda bir korku oluştuğunu belirttiler.

11 Eylül saldırısı sonrasında korkuya kapılan İtalyan kadınların, Pippa Bacca'ın Türkiye'de öldürülmesiyle korkularının büyüdüğünü belirten İtalyan gençler, "Bizimle gelmeleri planlanan 3 bayan bu korku yüzünden Türkiye'ye gelmediler" diye konuştular.

İtalyan genç Roberto Nasullo, "Şu an için İtalya'da birçok insan Türkiye'ye gelmekten çekiniyorlar ama bu tür olaylar dünyanın her yerinde olabilir. Bu Türkiye ile ilgili bir olay değil. Birçok insan Türkiye'ye gelmekten korkuyor. Ama Türkiye'yi gördükten sonra aslında Türkiye'nin öyle korkulacak bir yer olmadığını söylüyorlar.

Bunların dışında otostopla yolculuk yapmak zaten bir sorun. Dünyanın her yerinde aynı sorun var. Bu sadece Türkiye için geçerli değil. 11 Eylül saldırısı, Londra ve Madrid' teki terörist saldırısından sonra zaten İtalyanlar yurt dışına çıkmaktan korkuyorlardı.

 Ancak şimdi Türkiye'de yaşanan Pippa Baca olayından sonra İtalyan bayanlar Türkiye'ye gelmekten çekiniyorlar. Ama bu tür projeler insanların birbirlerini daha iyi tanımaları için bir fırsattır ve bu fırsatları iyi değerlendirmek lazım" dedi.

Domenico Wattroman ise "Ben, Türkiye'ye gelmekten korkmadım. Ama bir şekilde bunun karşısına çıkmamız lazım. Birbirimizi daha iyi anlamamız için bazı şeyleri yerinde görmemiz lazım. Olumsuz şeyler olabilir. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de birçok şey oluyor ama bunların karşısında ne yapabiliriz onu düşünmemiz lazım" şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.