İsveçliler Kendilerini Anlattı

İsveçliler Kendilerini Anlattı

İsveç'in Botkyrka Belediyesi ile Ordu Valiliği arasında yürütülen 'Demokrasi ve İnsan Hakları' ile ilgili proje kapsamında kadın ve çocuğa yönelik şiddet ile kadın-erkek eşitliği konuları masaya yatırıldı.

Ahmet Cemal Mağden Huzurevi'nde devam eden çalışmada Botkyrka Kommun Belediyesi Avrupa Birliği Koordinatörü Antonıo Gomes başkanlığındaki heyet, Türkiye'de kadın-erkek eşitliği gibi konularda bilgi alışverişinde bulunarak kadın örgütlerin temsilcilerinin sorularını yanıtladı.
Kadınların sosyal hayattaki yeri, çocuğa karşı şiddet ve özürlülerin evlenmesiyle ilgili konularda heyet şu bilgileri verdi: "İsveç'te evdeki kadınlara yardım konusunda herhangi bir kurum yapısı yok.

Kadınların siyasi alanlardaki atılımı da istenilen düzeyde değil. Devlet özenle bunun üzerinde durduğu halde halen istenilen seviyeye gelemedi. İsveç'te yönetim kadrosunda kadın yönetici bulundurmayan kurumlar ayıplanıyor. Sevindirici olan bu anlayış her geçen gün giderek artıyor.

Ayrıca kadına ve çocuğa şiddet İsveç'te en acımasız şekilde cezalandırılıyor. 24 saat hizmet veren sosyal danışmanları var. Ailesinden şiddet gören
çocuklar kesinlikle sosyal güvenlik kurumlarına alınıyor. İsveç hükümeti bunda kesinlikle taviz vermiyor.

Şiddet gören çocuklar ideal ailelerin ya da akrabalarının yanına veriliyor. Bunların yanı sıra sosyal hizmet danışmanları sürekli kadın ve çocukların durumlarını soruyor ve destek veriyor.

Türkiye'de olduğu gibi engellilerin başka bir engelliyle evlenmesi için de herhangi bir yasak yok. Bir şizofren normal bir kişiyle de evlenebiliyor."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.