işgale hayır'a cop

işgale hayır'a cop

Bolu'da İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, 20 Mart günü ABD'nin Irak'ta beş yıldır sürdürmekte olduğu insanlık dışı işgali protesto etmek istemiş ancak önce özel güvenlik elemanlarının ardından da jandarmanın saldırısına maruz kalmışlardır. Görüntüler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü'nü kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyoruz!
Bolu'da İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, 20 Mart günü ABD'nin Irak'ta beş yıldır sürdürmekte olduğu insanlık dışı işgali protesto etmek istemiş ancak önce özel güvenlik elemanlarının ardından da jandarmanın saldırısına maruz kalmışlardır. Görüntüleri basına da yansıyan saldırıda, öğrencilerin özel güvenlik elemanları ve jandarmalar tarafından darp edilmeleri utanç vericidir.
Barış Derneği olarak bu saldırıdan birinci derecede sorumlu olan İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü'nün aşağıdaki soruları yanıtlamasını talep ediyoruz:
Ülkelerine ve halklarına karşı sorumluluk taşıyan, insanlığın daha iyi koşullarda ve barış içerisinde yaşaması için mücadele eden üniversite öğrencilerinin, bir milyondan fazla Iraklının hayatına mal olan ABD'nin Irak'ı işgaline karşı çıkmaları, bunu yüksek sesle dile getirmek istemeleri sizce meşru mudur, değil midir?
Üniversite içerisinde özel güvenlik elemanları ve jandarmanın öğrencilere işgalci ABD askerlerini aratmayacak bir vahşetle saldırmalarına kim izin verdi?
ABD'nin Irak saldırısının başladığı günden bu yana kararlı bir şekilde Irak'taki işgale ve ABD emperyalizmine karşı mücadele vermiş olan Barış Derneği, üniversitelerinde işgale karşı çıkan ve Irak halkı için barış isteyen onurlu ve duyarlı öğrencilerin yanında olduğunu ilan eder. Öğrencilere karşı gerçekleştirilen saldırının sorumlu ve failleri derhal tespit edilmeli ve gerekli şekilde cezalandırılmalıdır.
Aydınlar, öğrenciler ve bu ülkenin onurlu insanları ABD'nin Irak'ta ve tüm dünyada gerçekleştirdiği saldırılara karşı mücadelelerini kararlılıkla sürdürecektir.
Not: Öğrencilere yönelik özel güvenlikçi ve jandarma saldırısıyla ilgili görüntülere aşağıdaki adresten erişebilirsiniz.
http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=35141&k_A=haberturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum