İş adamları "müşteri menuniyetini"anlattı

İş adamları "müşteri menuniyetini"anlattı

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF)’nun, Ordu İşadamları Derneği (ORİŞAD) ile organize ettiği 'Müşteri Memnuniyeti' konulu seminer Ordu Atlıhan Otel'de yapıldı.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF)"nun, Ordu İşadamları Derneği (ORİŞAD) ile organize ettiği  'Müşteri Memnuniyeti' konulu seminer Ordu Atlıhan Otel'de yapıldı.

 

Seminerin açılışında bir konuşma yapan Ordu İşadamları Derneği (ORİŞAD) Başkanı Avni YILMAZ, “Müşteri ilişkileri, her geçen gün  büyük önem kazanmakta, müşteri odaklı mal ve hizmet üreten işletmeler ayakta kalmakta, diğerleri ise yavaş yavaş yok olmaktadır.

  Bu nedenle, müşteriye özen gösterilmesi, müşterinin bütün ihtiyaçlarının karşılanarak memnun edilmesi, Ahilik kültürünün mensupları ve “Müşteri Velinimetimizdir” sözünü şiar edinmiş bir milletin torunları olarak evvela boynumuzun borcudur. Bugün KASİF ile işbirliği içerisinde düzenlemiş olduğumuz  “Müşteri Memnuniyeti” konulu seminerle de özellikle, esnaf, tüccar ve sanayicimiz başta olmak üzere, işletmelerimizde çalışan müşteri temsilcilerinin, kusursuz müşteri memnuniyeti sağlayarak hem müşterilerini mutlu etmeleri hem de işletmelerine karlılıklarını artırmanın yollarını öğreneceğiz” dedi.

 

Çalışanlarınızı Memnun Etmeden Müşterilerinizi Memnun Edemezsiniz

 

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı “Müşteri Memnuniyeti” konulu semineri verdi. Yaşar Bıyıklı “Müşteri memnuniyetini sağlamanın ilk şartı, mal ve hizmet üreten ve iç müşteri olarak adlandırılan çalışanlarınızın memnuniyetini sağlamaktır. Siz çalışanlarınızı memnun etmezseniz, müşterilerinizin memnun olmasını beklemeyin.

  Morali bozuk, yüzü asık, canı sıkkın bir personelden kaliteli bir hizmet, kaliteli bir ürün sunmasını bekleyemezsiniz. Bu nedenle ilk işiniz, çalışanlarınızı memnun etmektir. Çalışanlarınızı işletmenize aşık ettiğinizde göreceksiniz ki memnun çalışan işletmenize memnun müşteri kazandıracaktır” dedi.   

 

KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, işletme sahip ve yöneticilerine şu tavsiyelerde bulundu: “Var olan (kârlı/kârlı olabilecek) müşterilerinizi koruyun, Onları sadık müşteriye dönüştürün, Müşterilerinizin iş hacimlerini artırın, Yeni müşteriler bulun. Unutmayın ki, en iyi pazarlama, en iyi reklam ağızdan ağza yapılan pazarlamadır. Ağızdan ağza pazarlama, geleneksel pazarlamaya göre bin kat daha etkilidir. Bu nedenle yeni müşteriler kazanmanın en ucuz yolu, bir müşterinizin sizin için bir tek iyi söz söylemesidir.”

 

Her Şikayeti Bir Armağandır

 

Müşteri memnuniyetine azami ölçüde önem veren işletmeler şikayetleri bir armağan olarak gördüklerini ifade eden Yaşar Bıyıklı konuşmasına şöyle devam etti:

"Şikayet ile müşteri, size, işletmenizde ne gibi bir sorun olduğunu ve   bu  sorunu nasıl düzelteceğiniz hakkında, parayla bile satın alamayacağınız bilgileri sunar.

  Müşteri şikayetleri; size, müşteriyi mutlu etme şansı verir, bir şeylerin ters gittiğinin haberini verir, şikayetler sayesinde mal ve hizmet sisteminiz hastalıklardan kurtularak kusursuzlaşır ve güçlenir. Bu nedenle şikayetini dile getiren müşteri en iyi dostunuzdur, kurtarılan müşteridir, teşekkür edilecek kişidir. Ya şikayet etmeden, bir daha gelmemek üzere sessiz sedasız gitseydi, ya yüzünüze karşı değil de arkanızdan konuşsaydı! daha mı iyi olurdu."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.