İran doğalgazi kesti

İran doğalgazi kesti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran'dan gelen doğalgazın tekrar kesildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran'dan gelen doğalgazın tekrar kesildiğini açıkladı.

İran Milli Günü Resepsiyonu'na gelişinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Güler, "Biliyorsunuz aşırı soğuklar etkili oldu. İran'dan gelen doğalgaz akışı azaldı ve tekrar durdu. Durumu normale çevirmek için arkadaşlarımız görüşmelerini aralıksız sürdürüyor" dedi.

Sorunun, yeni projelerle bertaraf edilmeye çalışıldığını belirten Güler, "Urumiye ve Tebriz'i bypass edecek proje konusunda çalışmalara devam ediliyor. Gelişme olduğu takdirde benzer sorunların yaşanmayacağını umuyoruz. Nabuco projesi son hızla devam ediyor. 6. ortağı alacağız" dedi.

İran Büyükelçiliği Misyon Şefi Bagheri Moghaddam de konuyla ilgili soruları cevaplandırarak, "İşbirliği devam ediyor. Teknik sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Karşılıklı anlayış içinde görüşmeler devam ediyor. Ama tabi zamana ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki başörtüsü tartışmalarıyla ilgili soru üzerine de Moghaddam, "Bu konu Türkiye'nin içişleri. Ben başka bir ülkenin içişlerine karışamam. Türk insanı akıllıdır, kanunları, ne yapması gerektiğini bilir" diye cevap verdi.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Bagheri Moghaddam'ın evsahipliğinde İran İslam Devrimi'nin 29. yıldönümü Hilton Otel'de kutlandı. Gerçekleşen resepsiyona politik ve diplomatik çevreden çok sayıda kişi katıldı.

Gecede yaptığı konuşmada Moghaddam, Türkiye-İran arasında enerjiden savunmaya kadar pek çok alanda yakın işbirliğinin sürdüğüne dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.