İnternette Sansür Karmaşası

İnternette Sansür Karmaşası

Türkiye’nin en güçlü internet sitelerinin üyesi olduğu İnternet Medyası Derneği, kullanıcıların içerik üretmelerine imkan sağlayan sitelere uygulanan genel sansüre karşı bir bildiri sundu.

                               İnternette Sansür Karmaşası
Türkiye"nin en güçlü internet sitelerinin üyesi olduğu İnternet Medyası Derneği, kullanıcıların içerik üretmelerine imkan sağlayan sitelere uygulanan genel sansüre karşı bir bildiri sundu. 
                                 BASIN AÇIKLAMASI
İnternet kullanımının hızla yaygınlaştığı ülkemizde, bilgisayar kullanıcılarının içerik üretmelerine olanak sağlayan internet sitelerine erişimin engellenerek sansüre uğratılması, derneğimiz tarafından üzüntüyle karşılanmaktadır. Milli değerlerimizi, önderimiz Atatürk"ü ve ülkemizi hedef alan, hakaret içeren yazı ve videolardan dolayı uygulanan yasaklama yöntemi, haklı sebeplere dayanmasına rağmen, uygulama sırasında bazı hatalarla gelmektedir. Erişimi yasaklamanın, sadece ilgili içeriğe değil de sitenin tamamına uygulanması, yapılan bu hataların en büyüğüdür.
Erişimi engellenen web sitelerinin çoğunun ülkemizde de ofisleri bulunmaktadır. Bu ofislerle, resmi yollardan irtibata geçip, ilgili içeriğin yayından kaldırılmasını talep ederek çözüme ulaşmak, çok daha uygun bir çözüm olacaktır.
Kullanıcıların içerik üretmesine olanak sağlayan web siteleri sayesinde internet; eğitim, eğlence, haber ve ticaret için kullanılabilecek en faydalı araç haline gelmektedir. Bu tür genel yasaklamalar, internet üzerinden bilgi edinmek isteyen milyonlarca kullanıcının da haklarına müdahale anlamına gelmektedir. İnternet Medyası Derneği"ne göre, her konuda olduğu gibi İnternet Yayıncılığında da sorunların tek çözümü KAPATMA değildir.
İnternet Medyası Derneği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.