İnternet tehlike saçıyor...

İnternet tehlike saçıyor...

Ulusal bir gazetenin bir köşesinde çok dikkat çekmeyen ama çok dikkat edilmesi gereken bir haber okudum geçen gün.

Ulusal bir gazetenin bir köşesinde çok dikkat çekmeyen ama çok dikkat edilmesi gereken bir haber okudum geçen gün.

Haber aynen şöyleydi; “Internet kullanıcıları dikkat. Eğer adınıza kayıtlı bir internet hattınız var ve bu hat sizden başkaları tarafından da kullanılıyorsa ve bu hattınızın IP adresinden yani internet hattınız üzerinden bir suç işlenmişse bundan o hattın sahibi sorumlu tutulacaktır”

İnanın endişeye kapıldım. Herkesin olduğu gibi benim de evimde ve işyerimde internet hattım var adıma kayıtlı. Üstelik bu hattım teknolojinin en gelişmiş hali olan kablosuz internet sunucusu ile çalışıyor.

İşyerine gelen müşterilerin hemen hepsinin laptop"u var ve internet hattını kullanıyorlar. Hatta arabasını işyerimin yanına park eden biri taşınabilir bilgisayarları ile internet hattıma girip kullanabiliyor. Çünkü bir keresinde böyle bir şeyi görmüş ve “nasılsa hattın kullanımı sınırsız kimseyi kırmaya değmez” diyerek üzerinde bile durmamıştım. Oysa durmam ve engel olmam gerekiyormuş.

Bu ülkenin hangi yıldızlı oteline giderseniz gidin hemen hepsinde kablosuz internet hattı bulunmakta ve müşterileri yanlarında taşıdıkları laptop lar ile internet hizmetinden faydalanabilmektedirler. İyi biliyorum ki bir çok otel müşterisi için o otelde o internet hattının bulunması o oteli tercih etme sebebidir.

Bugün Ordu da hemen her otelde müşterileri için kablosuz internet hattı bulunmaktadır. Şimdi o otele gelen bir müşteri otele ait internet hattını kullanarak internet üzerinden bir suç işlese ya da girilmesi veya izlenmesi uluslar arası suç sayılan bazı sitelere girse ve bu suçları izleyenler tarafından tespit edilse hemen o suçun işlendiği internet hattının sahibi gözaltına alınabilmektedir.

Bu nedenle ben kendi işyerimdeki internet hattını müşterilerimin kullanmasına kapatmalı mıyım? Böyle yüz kızartıcı bir suçun sizin internet hattınız üzerinden bir başkası tarafından yapıldığını bir düşünün bakalım. Hapı yuttunuz haberiniz olsun.

Bu nasıl bir yasal düzenlemedir ki, çağdaşlık yolunda ki bu gelişmeyi engellemektedir. Allahını seven, bu konuda bilgisi olan beni aydınlatsın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum