İnsan Hakları Kurulu işsiz kaldı !

İnsan Hakları Kurulu işsiz kaldı !

Ordu Valiliği'nde toplanan İl İnsan Hakları Kurulu, Şubat Ayı Değerlendirme Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Ordu Valiliği'nde toplanan İl İnsan Hakları Kurulu, Şubat Ayı Değerlendirme Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

  Şubat ayı birleşiminde İnsan Hakları İhlali'ne dair herhangi bir başvurunun gelmediğini söyleyen Ordu Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Dr.Mehmet Turan Çuhadar, "Bu sene İl İnsan Hakları Kurulu Toplantısı'nın ikincisini yapıyoruz. Ancak bu ayki oturumumuzda ele alınacak herhangi bir başvuru yoktur" dedi. 

Ordu Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurul Başkanı Dr.Mehmet Turan Çuhadar, geçen yıl yapılan toplantılarda görüşülen başvuru sayısı ve istatistikleri hakkında bilgi verdi. Çuhadar, "Geçen toplantıyla, bu toplantı arasında Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu'na gönderdiğimiz rapor hakkında bilgi vermek istiyorum. İlimizde İnsan Hakları Kurulu 2004 yılında kurulmuş, 2004'den 2007'ye kadar geçen süreçte, İl İnsan Hakları Kurulu'na 32, İlçe İnsan Hakları Kurulu'na 15 adet olmak üzere toplam 47 adet ihlal başvurusu yapılmıştır. Bunların yıllara göre dağılımını yapacak olursak, 2004 yılında 11, 2005 yılında 8, 2006 yılında 9 ve 2007 yılında 19 başvuru yapılmış ve kabul edilmiştir. Bu başvurulardan da yapılan inceleme sonucunda, 10 tanesinin 'İnsan Hakları'yla ilgili olmadığına karar verilmiş, 26 tanesine 'İhlal yok' kararına varılmış, 11 başvurunun da 'İhlal Olduğu' kararına varılmıştır. Şu an itibarıyla, Kurul gündemimizde herhangi bir müracaat veya başvuru yoktur. Ayrıca, Kurul kararı doğrultusunda ilgili kurul ve kuruluşlara başvuran lehine yaptığımız işlem sayısı 11 olmuş, Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen başvuru da 2 olmuştur. Hepimizin ortak dileği, bundan sonra İnsan Hakları'nın ihlal edilmemesidir" dedi. 

Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Dr.Mehmet Turan Çuhadar, toplantı sonunda tüm Kurul üyelerini kapıda tek tek yolcu ederek uğurladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.