İnce "konuşmaya saygısızlığa" dayanamadı

İnce "konuşmaya saygısızlığa" dayanamadı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nde CHP Ordu İl teşkilatının düzenlediği konferansa konuşmacı olarak davet edilen Ga zeteci Özdemir İnce, Kendisinden önce konuşan (3 konuşmacının "yor duğu" ) dinleyicilerin ilgisizliğine ve salondaki gürültüye tepki gösterer

Haber:

Aysun AYDIN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nde CHP Ordu İl teşkilatının düzenlediği konferansa konuşmacı olarak davet edilen Ga zeteci Özdemir İnce, Kendisinden önce konuşan (3 konuşmacının "yor duğu" )  dinleyicilerin ilgisizliğine ve salondaki gürültüye tepki göstererek salonu terketti.

CHP Ordu İl Teşkilatı" nın düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği TESK Otel" de yapıldı. Kürsüye çıkan CHP Ordu İl Başkanı Kenan ÇEBİ, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık günlerini yaşıyoruz. Meclis" ten geçirilen yeni Sosyal Güvenlik Kanunu ile kadınlarımızın tüm sosyal hakları ellerinden alınıyor.
Kadından sorumlu devlet bakanı Nimet ÇUBUKÇU yasa ile ilgili görüşünün alınmadığını söylüyor ama yasanın altında hanımefendinin imzası var. Daha dün BOP projesinin eş başkanı Tayyip ERDOĞAN “Kadınlar en az 3 çocuk yapmalıdır” dedi. Amerika" nın İslam projesini uygulayabilmek için kadınlar ikinci sınıf insan haline getiriliyor.”şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye davet edilen Gazeteci Özdemir İNCE, “Sayın bayanlar değerli Ordulular, benden önceki konuşmacıları dinledikten sonra günün ehemmiyetini belirten açıklamaları tekralayacak değilim. Benim düşünceme göre töreler her zaman kötü değildir. Bugün ölmekte olan Anadolu kültüründe 15-16 yaşlarındaki kız ve erkek çocuklar beraber davar güderler.
Ama bugün okullarda sıralarında beraber oturmuyorlar. Bundan 20 yıl önce böyle değildi. Anadolu" nun kendine has kültüründe bağnazlık yoktur. Bugün, içinde yaşadığımız toplum hiç de övünülecek bir durumda değil. Günümüzde eğitimli kadınlar ve erkekler bile şiddete olumlu bakıyorlar. Dedi.
Türban konusunda “Ben başımı örtüyorum beynimi değil” diye düşünen kadınların kendini kandırdığını söyleyen İNCE, “Biçim özü denetler. Bir çocuğun başı 3-5 yaşında türbanla örtülürse hiçbir zaman özgür olamaz. Üniversiteye girse bile. Ben lisede okurken kadınların Cumhuriyet Devrimlerine karşı olabileceğine ihtimal vermezdim. Kadınlar bu kadar budala olamaz derdim. Olabilirmiş.
Türban bir zihinsel durumu, politik bir durumu simgeliyor. Türbanlı kendini ayırıyor. Ötekileştiriyor.” şeklinde konuştu.
Türkiye" nin en büyük sorunu türban değil, öğrenimin birliği diyen Gazeteci Özdemir İNCE Tevhid-i Tedrisatla ilgili konuşurken, salondaki gürültü ve konukların salonu terketmeye başlamasına sinirlenerek konuşmasını kesip konferanstan ayrıldı.
CHP" lilerin ve diğer dinleyicilerin ricasına rağmen konuşmasına devam etmeyen İNCE, “Ben buraya parayla gelmedim. Onca yolu konuşma yapmak için geldim.Para vermiyorsunuz, kitaplarımı okumuyorsunuz, beni de dinlemiyorsunuz. Devam etmek istemiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.