İlk sigara cezası vali yrd.sekreterine

İlk sigara cezası vali yrd.sekreterine

Siirt'te kapalı mekanlarda sigara içme yasağına uymadığı için ilk cezayı Vali Yardımcısı Hamdi Uncu'nun sekreteri aldı.

Siirt'te kapalı mekanlarda sigara içme yasağına uymadığı için ilk cezayı Vali Yardımcısı Hamdi Uncu'nun sekreteri aldı.

Siirt Vali Yardımcısı Hamdi Uncu, Türkiye genelinde uygulamaya konulan 5727 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'a aykırı hareket eden makam sekreteri Nihat Pesen'e 62 YTL ceza verdi.

Sigara içenleri kamera ile tespit ettiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Uncu, "Yasal yönünün yanı sıra hiç kimsenin başkalarının sağlığını tehlikeye atmaya hakkı yoktur. Biz de yeni uygulamayı titizlikle uyguluyoruz. Kamera sistemi ile hükümet konağı içerisinde sigara içenleri tespit ediyoruz.

 Bu arada sekreterimin salonun bir köşesinde sigara içtiğini tespit ettim. İlk cezayı kendisine uyguladım. Bu yasayı uygulayabilmemiz için sekreterim bile olsa bunu uygulamamız gerekiyordu. O nedenle ilk cezayı sekreterime uyguladım" dedi.

Sekreter Nihat Pesen de sigarayı bırakmayı hedeflediğini belirterek, "Sigarayı içtiğim anda yasayı unutmuştum biraz canım sıkılmıştı bende pencere kenarına çekilip sigaramı içtim aradan 5 dak geçmedi hemen Sayın valim çağırdı ve bana yasayı hatırlatarak cezayı kestiğini söyledi ben vali beye maruzatımı anlatmaya çalıştım ama konu çok hasas bir konu olduğu için kesinlikle kapalı mekanda sigara içenlere taviz vermiyeceğini söyledi ve ilk cezayı bana kesti.

Bu ceza bana ders oldu. En kısa zamanda sigarayı bırakmaya çalışacağım. Cezayı en geç 15 gün içerisinde yatırmasam cezanın iki katına çıkacağından korktuğum için hemen yatırdım." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.