İhtiyaç sahibine kivi yetiştirme desteği

İhtiyaç sahibine kivi yetiştirme desteği

Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca ilçenin köy ve mahallelerinde ikamet eden ekonomik durumu zayıf ...

Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca ilçenin köy ve mahallelerinde ikamet eden ekonomik durumu zayıf olup sosyal güvenceden de yoksun olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ve üretken duruma geçerek sürdürülebilir gelire ulaşmaları amacıyla 'kivi meyvesi üretimi ve arıcılık projeleri' uygulanacağı bildirildi.

  Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, İlçe Halk Kütüphanesi'nde, kivi üretimi ve arıcılık projeleri hakkında üreticileri bilgilendirdi. Toplantıda İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca da hazır bulundu.

  Geri ödemek kaydıyla hazırlanan projelerin faizsiz olup, geri ödemelerinin sözleşme tarihinden itibaren 5 yılda ilk 2 yılı ödemesiz 4 taksit şeklinde olduğunu belirten Yurdaer, "Ödemelerin 1. taksit ödemesi 24. ayda, 2. taksit ödemesi 36. ayda, 3. taksit ödemesi 48. ayda, 4. taksit ödemesi ise 60. ayda yapılacaktır" dedi.
 

   İsteklilerde aranacak şartlara da değinen Kaymakam Yurdaer, şunları söyledi:

    "Kişinin maddi durumun zayıf olması, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmaması ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almaması, proje konusu faaliyeti yürütebilecek bilgi ve beceriye sahip olması, arı kovanı için arıcılık belgesi olması, meyvecilik projeleri için ise meyve bahçesi kuracak uygun araziye sahip olması ve 2 kefil getirmek şartları aranmaktadır."
Başvuruların 28 Mart 2008 günü mesai bitimine kadar Fatsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'ne yapılabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.