Hisarcıklıoğlu'ndan sağduyu çağrısı

Hisarcıklıoğlu'ndan sağduyu çağrısı

TOBB, TİSK, KAMU-SEN, TÜRK-İŞ, TESK, TZOB ve HAK-İŞ'in de bulunduğu işçi, işveren ve kamu çalışanlarının temsilcileri 81 ilde ortak sağduyu çağrısı yaptı.

TOBB, TİSK, KAMU-SEN, TÜRK-İŞ, TESK, TZOB ve HAK-İŞ'in de bulunduğu işçi, işveren ve kamu çalışanlarının temsilcileri 81 ilde ortak sağduyu çağrısı yaptı.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu "Türkiye için sağduyu" başlıklı bildiriyi okudu. Hisarcıklıoğlu siyasi partileri ve Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaret edeceklerini söyledi. Avrupa Birliği, yaklaşan küresel fırtna ve yeni Anayasa paketinin tartışılmasını istedi.

"Hala sağduyu arıyor olmamız talihsizlik.. İktisadi sorunlara odaklanmamız gerekiyor. Demokratik laik, sosyal ve hukuk ilkelerin dışında her türlü sorun özgürce tartışılabilir. Süreç toplumda umutsuzluğu ve karamsarlığı artırmakta. Toplumun pozitif alanlara yönelmesini engellemektedir. Siyasi partilerin kolayca kapatılması sürece zarar verir.

Kuvvetler ayrığılı ilkesinin çatışmaya neden olmaması gerekir. Zor zamanda sağduyu ve serinkanlılıkla sorumluluk üstlenmeye hazırız. Bir an önce kavga ve kaos ortamından çıkmalıyız. Türkiye'nin istikbalini karartmaya kimsenin hakkı yok."

Bildirinin ardından sinevizyonla Erzurum, Samsun ve Denizli'ye canlı bağlantılar yapıldı. Buradaki sivil toplum örgütleri adına konuşan başkanların ortak görüşü şöyle oldu:

"Herkes ekmek peşinde koşarken ekmek derdi olmayanların olmayanların insanı insanı buğzetme nokmtasına getirmesini üzüntüyle karşılıyoruz. Hayat tarzı üzerine tartışmalar yapılmasını üzüntüyle karşılıyoruz.Hükümetin ve muhalefetin Türkiye'yi düşünmesini hakkaniyet ortamının sağlanmasını istiyoruz. Asla umutsuz değiliz. Uzlaşma adına sorumluluk üstlenmeye hazırız"

Daha sonra TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu soruları cevapladı.

"Herkes almış olduğu pozisyonu bir adım geri almalı. Buradaki sivil toplum örgütlerinin Türkiye nüfusunun yarısından fazlasını temsil ediyor. Birbirimize öteki diye bakarsak en büyük zararı kendimize yaparız. Empati yapıyor olmalıyız. Karşı tarafın kaygılarını anlamalıyız.

Yeni bir Anayasa ve siyasi partiler yasası gündemde olmalı. Bizim çağrımız herkese. Hepsine açığız. Siyasi partileri ve cumhurbaşkanını ziyaret edeceğiz. Sadece bürokrsi ve siyasi partilere değil topluma çağrı yapıyoruz. Türkiye'nin batısında çıkan küresel fırtınaya karşı neler yapmalıyız bunu konuşalım istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.