Hiç kimse tuzu kuru oturmasın !

Hiç kimse tuzu kuru oturmasın !

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Ordu'nun Ankara'da hiç olmadığı kadar güçlü bir konumda olduğunu belirterek, "Bunu değerlendirmek lazım; kimse tuzu kuru oturmasın, proje üretsin" demişler...

Sadece, özel sektör değil, hiç kimse tuzu kuru oturmasın !

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Ordu'nun Ankara'da hiç olmadığı kadar güçlü bir konumda olduğunu belirterek, "Bunu değerlendirmek lazım; kimse tuzu kuru oturmasın, proje üretsin" demişler, sağ olsun doğru söze ne denir, ama bazı gerçeklerin de bilinmesi lazım, proje üretmek, yatırım yapmak sadece özel teşebbüsün tek başına yapabileceği iş değildir, kamu hizmetleri gereken alt yapı yatırımlarını bilhassa Ordu"da yeterli hızda ve çapta yapamadığı DPT"ye ait tablolarda açıkça yıllardır görülmektedir.

Sayın Vali bey, akademisyendir, muhakkak bilir, bu tip zat-ı muhterem müdürlerimiz, ilimizde çok boldur.

Klasik memur zihniyetiyle görevlerini yaparlar, riski sevmezler, taşın altına elini sokmaya tahammül edemezler, bu yatırımcı müdürler için kamu yatırımı eşittir sorun demek olduğundan devletin değil siyasi erkin talimatlarına öncelik tanırlar, gerisi hava gazı, kapıdan alıp eve, evden alıp eşe dosta ziyaret için lüks makam arabalarıyla dolaşmayı çok severler, deri koltuklu makam odasında yazın serin klimalarıyla, kışın sıcak kekikli lavantalı bitkisel çaylarıyla misafir ağırlamaya bayılırlar, müdürlüklerini garantilemek için kadrolarını verenleri minnet dolu anarlar,kurumunun sosyal tesislerinde sürekli siyasetçi, üst düzey bürokrat, eş dost,yandaş ağırlamayı çok iyi beceririler.
Yıllar geçer, devlet erozyona uğrar, başında bulundukları kurumun yapacağı tüm işler ve yatırımlar çeşitli modellerle özel sektöre kayar, altında bulunan teknik kadrolar ve diğer memurlar işsizlikten kırılır, personel birbirini yer, ama bu müdürlerin kılı kıpırdamaz, hiçbir şey umurunda değildir, iş güç yatırım kalmadı diyenlere de

”Bana ne Ordu"nun yatırımından, işinden, gücünden kardeşim ”diye öfkelenirler, bu tipler, sağlıklarına, yediğine içtiğine, tansiyonuna şekerine çok dikkat ederler, yaşamaya pek düşkündürler, çünkü bir eli yağda bir eli baldadır, saygıdeğer müdürlerimiz, neşelenince arada,”oh be ne güzel hayat, Allahtan sağlık,devletten aylık” gelsin,diye makamı ölünceye bırakmaya niyetleri yoktur, proje üretecek,diye bekleyen Sayın Ordu Valim, alın çalışın böyle bürokratla da ,hayrını görün.
Özel teşebbüsün o yöreye gelip proje üretmesi için o ilin yol,su elektrik,telefon,havaalanı,limanı,organize sanayi bölgeleri,turistik ve sosyal tesisleri ve üniversitesi, vs. gibi her türlü alt yapı hizmetlerinin kamu tarafından yapılıp, bir an önce tamamlanması gerekir.

Bu alt yapı yatırımları tamamlanmadan o yörede kağıt üstünde ne kadar teşvik,verirseniz verin lafta kalır, bunun için yıllardır,Ordu ili teşvik kapsamında hiçbir özel teşebbüs gelip bir çivi çakmadı,ilimize,neden proje ve yatırım yapılmıyor biliyor musunuz, padişahlık gibi yıllardır bazı yatırımcı kamu kuruluşlarının başında görevi yapan zihniyetler ile plan, proje üretemezsiniz, çünkü onlar devamlı, bal tutan parmaklarını yalamakla meşgul olduklarından,sizin projelere bakabilecekleri pek vakitleri kalmamaktadır,işte Ordu"da yıllanmış tuzu kuru bu tiplerin duyarsızlıkları heyecansızlıkları her şeyin önünü tıkamaktadır, ama sonuçta fatura bu millete ve iktidara kesilecektir.

Arz oluna…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.