Hemşerimiz Hilmi Güler'i...

Hemşerimiz Hilmi Güler'i...

Ordu yakınında il ve ilçelerde ne var yok? Samsun çevre yolu tamamlanıp, hizmete açılmış, Ünye Çevre Yolu ihalesi Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğünce geçen yıl yapılmış ve inşaatına başlanmıştır. Her geçen gün yapımı geciken ve

Hemşerimiz Hilmi Güler'i,
Faydasız ve Zararsız ettiler !


Hemşerimiz, Hilmi Güler"de iktidarları döneminde Enerji Bakanı olarak, Ordu ili için yeni bir büyük baraj vs. gibi büyük kamu yatırımı olarak ne verip, ne vermediği herkes tarafından açıkça bilinmektedir.

KÖYDES'İN UFAK İŞLERİ

Köydes kapsamında yapılan küçük işler ve duble yollar her ilde olan rutin yatırımlar, Enerji Bakanı Sayın Hilmi Güler"in Ordu için yaptırdığı özel bir ihale değildir.
                                      Hangi ihale yaptırtıldı ?

Enerji Bakanı Sayın Hilmi Güler"in, Ordu merkez sınırlarında büyük bir baraj, otoyol, liman ve havaalanı vb. kamu yatırım ihalesi henüz olmamıştır. Ve olması içinde baskı yapan, ne bir politik mihrak ne de ekonomik birlikler var.
(O Mihraklar Ya İhalelere, Ya da ÇİN i MAÇİN e giderler ancak)
                          Hangi Özel Sektör Projesi Yapıldı?
Bakan Güler; Her Orduya gelişinde enerji yol su liman gibi alt yapı yatırımlarının özel sektörce yapılması gerektiğini her fırsatta kürsülerde açıkça ifade etmiştir.
                     TEDAŞ; Korosu ve Tahsilatcıları dişinda etkinliği ne?
Kendisine bağlı olan, Tedaş İl Müdürlüğü bile yaklaşık 400 köyün, 70"li yıllardan kalma eskimiş, elektrik şebekelerini yenileyip, güçlü trafolarla donatma fırsatını bu dönem özel olarak ele geçirmesine rağmen, TEDAŞ “Birazda beceri ve yeteneği tartışılan müdürününde ufuksuzluğu nedeni ile” yıllık bakım, arıza işleri ve rutin ihaleler dışına taşmamıştır.
                     Ordu yakınında il ve ilçelerde ne var yok?
Samsun çevre yolu tamamlanıp, hizmete açılmış,
Ünye Çevre Yolu ihalesi Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğünce geçen yıl yapılmış ve inşaatına başlanmıştır.
Her geçen gün yapımı geciken ve şehir merkezimiz de trafik krizine neden olan, Ordu karayolu geçişini rahatlatacak olan, Ordu çevre yolu yapımı, Karayollarınca 2008 yatırım programına teklif dahi edilmemiş, yapılmasına da ilgili karayolları bürokratlarınca soğuk bakılmıştır.
                      Ordu'nun su sorununada balta vurdular....
DSİ Enerji Bakanlığına bağlı iken yıllar önce yapımı tasarlanan ve bütün projeleri hazırlanıp ihalesi beklenen, Ordu Barajı ve HES inşaatı, bu iktidarca iptal edilerek, değişik bir şekilde özel bir firmaya yap işlet modeli ile devredi. Özel firmada projeyi iptal ederek, işi farklı bir projeye dönüştürmüş, Ordu iline içme suyu temin edecek 10 km.deki Ordu Barajı yerine neredeyse 120 km. yukarıdaki, Mesudiye"de yapılan Topçam Barajından gelecek suya boşu boşuna umut bağlattırılmıştır. 
                        Enver bey ve meşhur "İhtiyaçsa yapılır"

2008 yılına geldiğimiz bu uzay çağında halen siyasilerimiz çıkıp, “Örneğin Enver YILMAZ; ihtiyaçsa yapılır” söylemleriyle, yıllardır kamuoyunun beklediği, OR-Gİ Havaalanı ve Kumbaşı Limanı projelerinin kaderini bürokratların insafına bırakıp, tarihe gömmüşlerdir. 
                               2 yada 3 üncü sanayiii ne alemde?

Ordu il merkezinde ikinci ve hatta üçüncü organize sanayi bölgeleri yeri tespit edilmediği için kamulaştırması ve alt yapıları tamamlanamadan yıllar boşu boşuna geçti... 

                                        Çevre Düzeni Planı

Üstüne üstlük birde “Çevre Düzeni Planı” diye Ankara kriterleri ile bu tip çalışmalar merkezi hükümetin Yerel yatırımları her istediği yere yapılmasına kota ve engeller getirmiştir. Bunun sonucunda Ordu, Sanayi ve Turizm Kenti olmak yerine bir tarım kenti olarak Ankara"da “Çevre Düzeni Planı” ile önü tıkatılmıştır.
                                 Nerde Sivi Toplum cular!?

Bu çevre düzeni planına ses çıkarmayanlar, çıkartmak için çaba harcamayanlar, ses çıkartacak olan kurum ve kuruluşları harekete geçiremeyenler (örneğin; İşçi- Memur sendikaları, Ticaret Ve Sanayi Odasının Meşhur Y:K sı Ve İ.Hakkı ÜÇER'i, Borsamızın Ve Fındığımızın Duayeni Gürsoy, konuşmaktan çalışmaya vakit bulamayan Seyit TORUN..... Liste uzar gider..... Hatta kendimiz bile...!) yarın ilimizde hızla batıya göç ederek küçülen ilimiz nüfusunun eksilen vekil sayısı dolayısıyla köye dönüşen ilimizi Ankara"daki fil dişi kulelerinden gururla seyredeceklerdir.
                         Millet dayaktan refahı unuttu...
Gözünüz aydın, artık son gelen zamların dayanılmaz ağırlığı altında ezilen vatandaşların, baraj, otoyol liman havalanı gibi alt yapı hizmeti isteyecek hali kalmadı

Rahat uyuyun kuş tüyü yastıklarınızda sayın Siyasiler ve de diğer Ekabir'ler...
Siz İşyerlerinizin açılışını yaptırın, o da yapsın...
Ne güzel diiil mi?...
Hoş geldiniz ilimize Faydasız ve Zararsız ! Bakan hemşerimiz !!!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.