Halkın cebinde para yok

Halkın cebinde para yok

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Arslan, esnafa kredi vermenin esnafı kurtarmak anlamına gelmediğini söyledi.

  Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Arslan, esnafa kredi vermenin esnafı kurtarmak anlamına gelmediğini söyledi.

   Mustafa Arslan yaptığı açıklamada, işi büyütmek için kredi kullanmak gerektiği halde ekonomik sıkıntı içerisinde olan esnafın da kredi kullandığına dikkat çekti.

    Esnafa kredi vermenin sorunları ortadan kaldırmak anlamına gelmediğini dile getiren Arslan, "Kredi vermek esnafı kurtarmak değildir. Kredi, imalat yapmak ve işini genişlemek isteyenler için son derece faydalı bir uygulamadır. Ancak mamul maddeyi alıp sadece satmak için kullanılacaksa gelecekte sıkıntı oluşturabilir. Tek başına kredi, esnafın yaralarına merhem olmaya yetmez" dedi.

"SICAK PARA GAYRİMENKULE GİDİYOR"
   Biran önce mağazalar kanununun çıkartılması ve esnafın üzerindeki vergi yükünün azaltılması gerektiğini kaydeden Arslan, Ordu bölgesinde vatandaşın elinde bulunan sıcak paranın esnafın cebine gitmediğine dikkat çekti.

   Arslan, "Bölgemizde geçimini fındıktan sağlayan üreticiler gelecekten kaygı duydukları için paralarını gayri menkullere yatırıyor. Bu da esnafımızın işlerini oldukça etkiliyor. Enflasyon ne kadar düşerse düşsün haklın cebinde para olmayınca ekonomide de hareketlenme olmuyor.

    Esnafın sıkıntıları her geçen gün artıyor. Esnafımız ödemelerini yapmakta zorluk çekiyor. Özellikle son dönemlerdeki siyasi hareketlenmeler esnafımızı iyece vurdu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum