Güner'den Babacan'a laiklik soru önergesi

Güner'den Babacan'a laiklik soru önergesi

CHP Ordu milletvekili Rahmi Güner Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesinde yaptığı iddia edilen açıklamalarıyla ilgili olarak Babacan'a yanıtlamasını istediği ....

CHP Ordu milletvekili Rahmi Güner Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesinde  yaptığı iddia edilen açıklamalarıyla ilgili olarak Babacan'a yanıtlamasını istediği bir soru önergesi verdi.

   Rahmi Güner'in soru önergesi şöyle:

"Son günlerde çeşitli ulusal basın yayın organlarında ve web sayfalarında Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi üyelerine hitaben yap tığınız konuşmaya atfen çeşitli haberler yer almaktadır. Buna ilişkin olarak;


1. “Türkiye"de sadece Gayrimüslim azınlık değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor. Türkiye"de laiklik eksenli bir tartışma yaşanıyor…” İfadesini kullandığınız belirtilmektedir. Bu ifadeyi söz konusu konuşmanızda kullandınız mı?


2. Şayet kullandıysanız, Türkiye"deki gayrimüslim azınlıkların ve Müslüman çoğunluğun dini özgürlüklerle ilgili yaşadığı sorunların neler olduğunu düşünüyorsunuz?


3. Bu tarz açıklamalarla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yabancı ülkeler nezdinde itibarının zedelenip zedelenmediği hakkında Dışişleri Bakanı olarak ne düşünüyorsunuz? "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.