Günay müze kartını tanıttı

Günay müze kartını tanıttı

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay, bakanlık tarafından geliştirilen Müzekart' sistemini tanıttı.

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay, bakanlık tarafından geliştirilen Müzekart' sistemini tanıttı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür varlıklarına, tarihe, arkeolojiye meraklı olanlar için daha ekonomik bir imkan sağlamak amacıyla geliştirilen Müzekart sistemini tanıtan Muzaffer Günay, bu uygulamanın bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

Müzekart ile bakanlığa bağlı 185 müze ve 130 ören yerinin bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edilebileceğini hatırlatan Günay, kartın Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından ana sponsorluğunun üstlenildiğini kaydetti.

 Müze kartlarının amacı, kart uygulamaları ve fiyatı hakkında geniş bilgiler veren Muzaffer Günay şöyle konuştu: "Kartın amacı, müzeleri ve ören yerlerini erişilebilir kılmak, Türk vatandaşlarının ziyaret sayısını arttırmaktır.

Müzeleri sosyal ve kültürel etkinlik alternatifi yapmak, tarih ve arkeoloji bilincini yükseltmek, sağlıklı istatistik elde etmek ve gişelerdeki baskıyı azaltmaktır. Bu karta 20 YTL karşılığında sahip olanlar 300'den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca ziyaret edebilirler. Bin YTL yerine 20 YTL ile çok daha ekonomik fırsat yakalamış olunacak."


Orduluların karta ilgi göstereceklerine inandıklarını belirten Günay, kartların Müze Müdürlüğü'nden temin edilebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.