Günay' dan Eylemciye Konuşma İzni

Günay' dan Eylemciye Konuşma İzni

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı bir toplantı sırasında yaptığı konuşma, Hasan Çen tarafından pankart açılarak kesildi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin Dünya Miras Alanları Değerlendirme Çalıştayı'na katıldı. Bakan'ın konuşması sırasında ayağa kalkan Tunceli Dernekleri Federasyon Başkanı Hasan Çen, yanındaki 1'i bayan 2 kişinin de yardımıyla pankart açtı. Üzerinde ne yazdığı görülemeyen pankart, katılımcıların da müdahalesiyle sivil polis ve bakanın korumaları tarafından toplandı.

"Bakanım beni engellemeyin"

Bu sırada Bakan Günay, "Korsan gösteri mi yapıyorsunuz?" dedi. Çen, "Sayın Bakan ben konuşmak istiyorum, size bir şey söyleyeceğim. Beni engellemeyin" diye karşılık verdi. Bunun üzerine konuşmasını yarıda kesen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, sözü protestocuya bıraktı.

"Derdini söylemeyen derman bulamaz"

Sıkıntısını dile getiren Çen, "Munzur Çayı'na yapılacak barajdan dolayı oradaki tarihi dokunun korunmasını istiyoruz. Ben herkesten özür diliyorum. Bunu yapmak zorunda kaldım. 3 gün boyunca bu toplantıyı izleyeceğim, burada olacağım" dedi.

Çen sakinleştirildikten sonra yerine oturdu. Hasan Çen'in sözlerini sonuna kadar dinleyen Bakan Günay, "Arkadaşımız kendisini bu şekilde dile getirdi. Derdini söylemeyen derman bulamaz. Bu konuda biz de gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.